Pidän pähkinöistä ihan sinällään ja myös leivonnassa. "Pullahiiren makeat kakut" kirjassa on tällainen pähkinäinen kahvikakku - resepti ja päätin testata sitä, kun hasselpähkinöitäkin löytyi kaapista.
Oli niin hyvää kuin kuvittelinkin tämän olevan. Kermaviilin ansiosta oikein mehevää ja tuo pähkinäraita maistui aivan ihanalle.
Pähkinäinen kahvikakku
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl kermaviliä
Pähkinäkerros :
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl kanelia
1 dl sokeria
1. Valmista ensin täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään. Voitele ja jauhota vuoka .
2. Valmista taikina vaahdottamalla voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmunat seokseen vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri keskenään.
4. Sekoita taikinaan vuorotellen kermaviiliä ja jauhoseosta.
5. Kaada vuokaan noin puolet tainasta. Ripottele sen jälkeen pähkinäseosta (puolet) ja lopuksi loput taikinasta.
6. Paista 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia (itse paistoin 45 minuuttia).
Kirjan ohjeessa kakku tehtiin pitkulaiseen vuokaan ja puolet pähkinäseoksesta ripoteltiin vielä kakun päälle . Tuossa käyttämässäni kakkuvuoassa seos tuli kakun pohjaan, hiukan sitä sinne ripottelin.
Pitkulaisessa vuoassa saa kivasti pähkinäistä makua kakun pinnallekin.
Tuonne väliin voi ripotella enenmänkin seosta kuin puolet, sen verran hyvälle se täyte siellä maistui.
Pähkinäinen kahvikakku |
Pähkinäinen kahvikakku
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl kermaviliä
Pähkinäkerros :
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl kanelia
1 dl sokeria
1. Valmista ensin täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään. Voitele ja jauhota vuoka .
2. Valmista taikina vaahdottamalla voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmunat seokseen vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri keskenään.
4. Sekoita taikinaan vuorotellen kermaviiliä ja jauhoseosta.
5. Kaada vuokaan noin puolet tainasta. Ripottele sen jälkeen pähkinäseosta (puolet) ja lopuksi loput taikinasta.
6. Paista 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia (itse paistoin 45 minuuttia).
Kirjan ohjeessa kakku tehtiin pitkulaiseen vuokaan ja puolet pähkinäseoksesta ripoteltiin vielä kakun päälle . Tuossa käyttämässäni kakkuvuoassa seos tuli kakun pohjaan, hiukan sitä sinne ripottelin.
Pitkulaisessa vuoassa saa kivasti pähkinäistä makua kakun pinnallekin.
Tuonne väliin voi ripotella enenmänkin seosta kuin puolet, sen verran hyvälle se täyte siellä maistui.