Aika rientää, ei meinaa ehtiä tehdä kaikkea mitä haluaisi ehtiä. Leipominen on jäänyt vähiin viime aikoina. Muutto edessä, joten se aiheuttaa kaikenlaista ylimääräistä puuhaa. Itse asiassa aika paljonkin puuhaa!
Ensi syksynä kuitenkin saan leipoa omenapiirakkaa oman pihan omenoista, kesällä jo teen mansikkakakkua oman mansikkamaan herkuista. Sormet jo syyhyävät puutarhapuuhiin.
Kyllä tämän muuton aiheuttaman stressinkin kestää sitä odotellessa.
Gluteenittomat herkut kiinnostavat kovasti. Vaikka keliakiaa ei olekaan, niin gluteeni kuitenkin aiheuttaa jonkinlaisia vatsavaivoja, joten olen seuraillut jonkun aikaa muunmuassa sellaista blogia kuin Glutenfria godsaker. Ajatuksena on leipoa vähän enemmänkin gluteenittomia tuotteita aika ajoin.
Sieltä löysin tämän herkulliselta kuulostavan , kuorrutetun omenakakun.
Tästä tuli huikean mehevää ja niin suussasulavan hyvää! Söin tätä heti kaksi palaa vaikka oli jo valmiiksi ihan täysinäinen olo, mutta kun tätä ei vaan voinut vastustaa!
Helppotekoinenkin tämä oli, joten aivan varmasti teen tätä uudelleen.
Gluteeniton omenakakku
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl fiberhuskia
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1 maustemitallinen suolaa
1 dl hasselpähkinäjauhoja ( käytin mantelijauhoja, koska niitä oli ennestään)
1 dl riisijauhoja
1 dl rypsiöljyä
2 karkeaksi raastettua omenaa ( noin 3 dl)
Kuorrute:
45 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g creme fraichea
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kananmunavaahtoon.
3. Lisää öljy ja raastetut omenat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Jauhota 24 cm vuoka esimerkiksi hasselpähkinäjauhoilla (itse laitoin leivinpaperia alle, jauhotin reunat), kaada taikina vuokaan.
5. Paista 150 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä.
6. Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja kaada jäähtyneen kakun päälle.
Riisijauhon tilalle voi toki laittaa vaikka vehnäjauhoja jos haluaa tehdä "tavallisen" version tästä kakusta. Ja omenoiden tilalle voi kokeilla laittaa vaikka päärynää.
Mantelijauhot sopivat tähän vallan mainiosti. Olisi varmaan huikean hyvää hasselpähkinäjauhoillakin, mutta olivat niin kalliita etten raaskinut niitä ostaa.
Tämä kakku oli kyllä NIIN hyvää. Yksi kohde tuleville oman omenapuun omenoille :)
Ensi syksynä kuitenkin saan leipoa omenapiirakkaa oman pihan omenoista, kesällä jo teen mansikkakakkua oman mansikkamaan herkuista. Sormet jo syyhyävät puutarhapuuhiin.
Kyllä tämän muuton aiheuttaman stressinkin kestää sitä odotellessa.
Gluteenittomat herkut kiinnostavat kovasti. Vaikka keliakiaa ei olekaan, niin gluteeni kuitenkin aiheuttaa jonkinlaisia vatsavaivoja, joten olen seuraillut jonkun aikaa muunmuassa sellaista blogia kuin Glutenfria godsaker. Ajatuksena on leipoa vähän enemmänkin gluteenittomia tuotteita aika ajoin.
Sieltä löysin tämän herkulliselta kuulostavan , kuorrutetun omenakakun.
Gluteeniton omenakakku |
Helppotekoinenkin tämä oli, joten aivan varmasti teen tätä uudelleen.
Gluteeniton omenakakku
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl fiberhuskia
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1 maustemitallinen suolaa
1 dl hasselpähkinäjauhoja ( käytin mantelijauhoja, koska niitä oli ennestään)
1 dl riisijauhoja
1 dl rypsiöljyä
2 karkeaksi raastettua omenaa ( noin 3 dl)
Kuorrute:
45 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g creme fraichea
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kananmunavaahtoon.
3. Lisää öljy ja raastetut omenat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Jauhota 24 cm vuoka esimerkiksi hasselpähkinäjauhoilla (itse laitoin leivinpaperia alle, jauhotin reunat), kaada taikina vuokaan.
5. Paista 150 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä.
6. Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja kaada jäähtyneen kakun päälle.
Riisijauhon tilalle voi toki laittaa vaikka vehnäjauhoja jos haluaa tehdä "tavallisen" version tästä kakusta. Ja omenoiden tilalle voi kokeilla laittaa vaikka päärynää.
Mantelijauhot sopivat tähän vallan mainiosti. Olisi varmaan huikean hyvää hasselpähkinäjauhoillakin, mutta olivat niin kalliita etten raaskinut niitä ostaa.
Tämä kakku oli kyllä NIIN hyvää. Yksi kohde tuleville oman omenapuun omenoille :)
Gluteeniton omenakakku |
Muuttaminen ei ole kivaa puuhaa, mutta kun tietää että mihin se yleensä johtaa, niin kyllä kaiken kestää! Tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen, tulevaan kotiin!! ♥
VastaaPoistaKiitos! ♥
PoistaHerkullisen näköinen paakelsi!
VastaaPoistaMuuttaminen on melkoisen kammottavaa hommaa, mutta lopputulos palkitsee... ;) Jaksuja!
Kiitos :)
PoistaNam, uskon kyllä että hyvää oli :) Onnea uuden kodin johdosta ja jaksamista muuttopuuhiin! Meilläkin toivottavasti (jos vain saadaan oma ensin myytyä), olisi sama homma edessä tässä keväällä. Saas nähdä.. Jos vaikka saisi hieman isomman keittiönkin vielä joskus ;)
VastaaPoistaKiitos! Pakkaamiset on jo aloitettu, pikkuhiljaa - sitä tavaraa kun on aivan liikaa. Uudessa kodissa on onneksi isompi keittiö ja niitä puutarhan herkkuja odotan mielenkiinnolla! Siinä on valmis, rakkaudella vaalittu puutarha ja vanhan talon tunnelmaa - tykkään!
PoistaKiitokset kommentistasi! :) Suklaa ja lakritsi todellakin on yks parhaista yhdistelmistä ikinä ♥
VastaaPoistaOmpa hyvännäköinen omenakakku! :) Ja vielä gluteeniton! Nam, varmasti hyvää :---)
Kyllä oli hyvää, meni parempii suihin alta aikayksikön :)
PoistaSinulle on sähköpostia! Voitit blogissani Kevätmessujen lippuja. Onneksi olkoon!
VastaaPoistaMitäää, ihanaa, wauuuu! Kiitos :)
Poista