tiistai 23. kesäkuuta 2015

Valmistujaiskakku

Pari viikkoa sitten yksi tilatuista kakuista oli valmistujaiskakku tradenomille. Kakkuun ei haluttu massapäällystettä ollenkaan, pelkästään kermavaahtoa. Täytteeksi haluttiin mustikkamousseeta , virkistävän erilainen täyte kuin yleensä. 

Täytekakku mustikkamousseella
Koristeeksi pyydettin kirjaa, muuten oli vapaat kädet. Tein kaksi kirjaa päällekkäin.Pienemmät kukat on tehty tällä päivänkakkaramuotilla. Hierman isommat kukat taas tällä omenankukkamuotilla. 
Isompien kukkien keskelle laitoin näitä sokerihelmiä. 
Pursotukset on tehty lehtityllalla.
Isompi kakkupohja on 10 kananmunan  pohja ja päällä vielä 2 kananmunan pohja. 

Täyte oli tällainen , kaksinkertaisena tehty:

Mustikkamoussee:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
250 g mustikoita
n 1-2 dl sokeria
4 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kyllmään veteen.
2. Vatkaa jääkaappikylmä vispikerma vaahdoksi, lisää tuorejuutos ja maitorahka sekä mustikat.
3. Lisää sokerit. Tarkista maku.
4. Kiehauta tilkka maitoa, lisää siihen liivatteet ja sekoita.
5. Anna hetken jäähtyä, kaada tasaisena nauhana täytteeseen. 

Hyvän makuinen täyte, tätä pitänee tehdä itsellekin joskus. 


4 kommenttia: