Jääkaapissa oli tummaa suklaata, kermaa ja tuorejuustoa. Jotain teki mieli tehdä ja mieleen muistuikin Suklaapossun piparminttu-suklaajuustokakku. Piparminttuöljyä minulla ei ollut, mutta satuin kaappeja kaivellassa löytämään avaamattoman piparminttuliköörin. Ollaan se joskus Tallinnasta tuotu leipomista varten tai vaikka kuumaa minttukaakaota varten, mutta kaapin perukoille se oli jäänyt odottamaan aikaa parempaa.
Sitä lorautin öljyn sijaan tähän suklaamassaan.
Tein kolme tällaista pientä juustokakkua, vuoan halkaisija on 12 cm. Hauskoja pikku kakkuja, vaihtelua sekin.
Tämä kakku oli ihanan pehmeää ja samettista, varmaan sekin vaikutti asiaan kun ei ollut liivatetta.
Pohjaksi tein Suklaapossun ohjeesta poiketen keksipohjan, johon käytin digestivekeksejä.
Tuo alkuperäisen reseptin päälletuleva "ylimääräinen" suklaa + kerma jäi myös pois, koska suklaa loppui kesken. Pitää joskus tehdä sellainenkin versio , johon se lisätään - kuulostaa niin hyvältä. Hyvää tämä oli silti näinkin. Tässä vielä minun tekemä versio kakusta:
Suklaajuustokakku ilman liivatetta
pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g suklaata
piparminttulikööriä maun mukaan (tai 5 tippaa piparminttuöljyä Suklaapossun ohjeen mukaan)
1. Sulata pohjaa varten voi. Murskaa keksit ja yhdistä aineet.
2. Laita keksipohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto.
4.Sulata 100 g suklaata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan. Kaada muutama tippa piparminttuöljyä / likööriä sekä sula suklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin.
5.Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita reunoja myöten.
6. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi tai yön yli.
Oikein herkullista kakkua! Ja mukavan yksinkertainen ohje ja helppo toteuttaa. Sellaiset ovat varsinkin arki-iltoina minun suosikkeja!
Sitä lorautin öljyn sijaan tähän suklaamassaan.
Minttuinen suklaajuustokakku |
Tämä kakku oli ihanan pehmeää ja samettista, varmaan sekin vaikutti asiaan kun ei ollut liivatetta.
Pohjaksi tein Suklaapossun ohjeesta poiketen keksipohjan, johon käytin digestivekeksejä.
Tuo alkuperäisen reseptin päälletuleva "ylimääräinen" suklaa + kerma jäi myös pois, koska suklaa loppui kesken. Pitää joskus tehdä sellainenkin versio , johon se lisätään - kuulostaa niin hyvältä. Hyvää tämä oli silti näinkin. Tässä vielä minun tekemä versio kakusta:
Suklaajuustokakku ilman liivatetta
pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g suklaata
piparminttulikööriä maun mukaan (tai 5 tippaa piparminttuöljyä Suklaapossun ohjeen mukaan)
1. Sulata pohjaa varten voi. Murskaa keksit ja yhdistä aineet.
2. Laita keksipohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto.
4.Sulata 100 g suklaata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan. Kaada muutama tippa piparminttuöljyä / likööriä sekä sula suklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin.
5.Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita reunoja myöten.
6. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi tai yön yli.
Oikein herkullista kakkua! Ja mukavan yksinkertainen ohje ja helppo toteuttaa. Sellaiset ovat varsinkin arki-iltoina minun suosikkeja!
Suklaajuustokakku |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti