tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kardemummakakku

Vieraita oli tulossa käymään ja tekaisin nopean kuivakakun, kardemummakakun , jota olen aiemminkin tehnyt. Siitä kakusta myös anoppi piti. 

kardemummakakku
Hyvää on ja helppo tehdä!

Kardemummakakku

150 g pehmeää voita tai margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa

  
Pinnalle:
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
1/4 dl raesokeria tai väriraesokeria

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Itse sulatin tällä kertaa voin ja sekoittelin sokerien kanssa nopeasti - kummallakin tavalla onnistuu. Jos käytät juoksevaa rasvaa, vatkaa kunnes sokeri sulanut. Kardemumman voi lisätä jo tässä vaiheessa sekaan.
2. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten lisäysten välissä.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti vain kaikki sekaisin.
4. Vuoraa 18-22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tasoittele vähän pintaa.
5. Sekoita hasselpähkinärouhe ja raesokeri ensin keskenään. Ripottele seos kakkutaikinan pinnalle. Paina kevyesti rakeita kiinni.
6. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä noin 40-45 min. Pistä kakun keskelle pitkällä, puisella grillitikulla -jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.


2 kommenttia:

  1. Mmmm, ihanan mehevän näköistä. =) Täytyy ehdottaa äitille että tehtäis. Kumpikin kun tykätään kardemummasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kardemummasta joten tämä kaku on kyllä herkkua :)

      Poista