Ensimmäiset oman maan mansikat ovat kypsyneet! Ja olivatkin maukkaita. Mansikat ja marenki ovat jotenkin kesän makuisia, joten olihan se britakakku tehtävä ensimmäisistä mansikoista.
Britakakku |
Täältä kurkkasin reseptin : http://www.maku.fi/reseptit/britakakku
BRITAKAKKU
BRITAKAKKU
Pohja
- 125 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 3 kpl keltuaisia
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kevytmaitoa
Pinnalle
- 3 kpl valkuaisia
- 1 1/2 dl sokeria
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g mansikoita1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
3. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.
4. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)
5. Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
7. Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja mansikat .Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele.
Kyllä oli kesäisen maukasta! Nyt rippijuhlien valmistelujen parin taas, muutama päivä aikaa.