Omenoille edelleen yritän keksiä käyttöä. Tuli mieleen, että voisiko omenaista täytettä käyttää aina niin herkulliseen britakakkuun. Googlettamaan. Dansukkerin sivuilta löytyi mm. omenatarhurin britatorttu ja sen päätin tehdä.
Vanhin tytär perheineen tuli sopivasti käymään , niin oli sitten kahvipöydässä tarjottavaa.
Tämä oli suussasulavan hyvää, niinkuin britakakku aina! Voi sanoa ettei tämä kauan meidän kahvipöytää koristanut.
BRITAKAKKU OMENATÄYTTEELLÄ
Pohja
200 g voita
1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ tl Dansukker Vaniljasokeria
3 keltuaista
3 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kermaa
Pinnalle
3 valkuaista
2¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½–1 dl mantelilastuja
Täyte
4–5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
¼ tl kanelia
½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1. Säädä uuni 175 asteeseen, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti ruokaöljyllä. 2. Vaahdota voi ja sokerit, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle nuolijan tai lastan avulla.
5. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan pinnalle ilmavasti. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
6. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi tai kuutioi ne. Laita omenat, kaneli ja fariinisokeri kasariin. Kääntele kuumalla levyllä muutaman minuutin ajan, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä.
7. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljarahka ja jäähtyneet omenat.
8. Leikkaa pohjalevy kahtia. Levitä täyte alimman levyn pinnalle ja nosta päälle toinen levy.
9. Koristele haluamallasi tavalla.
Minä jätin mantelilastut pois tästä kokonaan . Oli erinomaisen hyvää ilmankin.
Vanhin tytär perheineen tuli sopivasti käymään , niin oli sitten kahvipöydässä tarjottavaa.
Britakakku omenatäytteellä |
BRITAKAKKU OMENATÄYTTEELLÄ
Pohja
200 g voita
1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ tl Dansukker Vaniljasokeria
3 keltuaista
3 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kermaa
Pinnalle
3 valkuaista
2¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½–1 dl mantelilastuja
Täyte
4–5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
¼ tl kanelia
½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1. Säädä uuni 175 asteeseen, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti ruokaöljyllä. 2. Vaahdota voi ja sokerit, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle nuolijan tai lastan avulla.
5. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan pinnalle ilmavasti. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
6. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi tai kuutioi ne. Laita omenat, kaneli ja fariinisokeri kasariin. Kääntele kuumalla levyllä muutaman minuutin ajan, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä.
7. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljarahka ja jäähtyneet omenat.
8. Leikkaa pohjalevy kahtia. Levitä täyte alimman levyn pinnalle ja nosta päälle toinen levy.
9. Koristele haluamallasi tavalla.
Minä jätin mantelilastut pois tästä kokonaan . Oli erinomaisen hyvää ilmankin.
Britakakku omenatäytteellä |
Näyttää ja kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaOlen myös etsinyt ompuista uusia reseptejä.
Olen tehnyt leipää ja keittoa!
Nyt täytyy tätä kokeilla! Kiitos ohjeesta!
Omenakeitto kuulostaa mielenkiintoiselta. Tätä britakakkua kannattaa kokeilla, oli tosi hyvää!
PoistaNäyttää ihanalta!❤️
VastaaPoistaPerus mansikkabritaa en kesällä ehtinyt tehdä, mutta tätä voisin kyllä kokeilla.😊
Kannattaa kokeilla! Hupeni kyllä pikaisesti meidän kahvipöydästä 😅
PoistaBrita on niin hyvää. Oon tehnyt montaa versiota, mutta omppo vielä täysin testaamatta. Kiitos vinkistä. :)
VastaaPoistaBrita on tosi hyvää eikä tämä omppuversio kalvennut yhtään mansikkaiselle britakakulle.
PoistaOli tosi hyvää. Tein gluteenittoman version ja hyvin kelpasi "taviksillekin".
VastaaPoistaOuti
Toimii varmasti myös gluteenittomana versiona! Pitääkin testata!
PoistaBrita on niin hyvää! Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa. Varmasti toimii hyvin myös omppuversiona :D
VastaaPoistaToimii :) Minkähän version seuraavana tekis :D
Poista