lauantai 3. joulukuuta 2016

Kääretorttu valkosuklaa-vaniljatäytteellä

Daniel Tiikeri - kakusta jäi vähän täytettä yli, enkä tietenkään hukkaankaan viitsinyt heittää, joten tein siitä kääretortun. 

Kääretorttu valkosuklaa-vaniljatäytteellä

Yhden ainoan kuvan nappasin kiireiden keskellä ja siitä tuli tietenkin epätarkka.... no, näkeehän tästä miltä se näytti :)

Kääretorttu valkosuklaa-vaniljatäytteellä  

 pohja :

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta 
täyte:
2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta







1. Sekoita leivinjauhe ja kaakao jauhoihin.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja lisää jauhot sekaan.
3. Kaada taikina uunipellille suorakaiteen muotoon.
4. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 225 asteessa noin 6 minuuttia.
5. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja vedä paperi pohjasta irt


Täyte:
1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. 
 


2. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä


3. . Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen. Levitä kakkupohjan päälle. 

Kakkua varten olin värjännyt täytteen oranssiin vivahtavaksi. Nyt en osaa varmuudella sanoa riittääkö tuo täytemäärä jopa kahteen kääretorttuun. Kuten sanoin, täytettä jäi kakunteosta yli enkä tehnyt sitä tätä kääretorttua varten erikseen.  






1 kommentti:

  1. Kääretorttuihin on kyllä niin näppärää käyttää aina kaikkee ylitsejäänyttä! :)

    VastaaPoista