Joskus teen toscakakkua ihan kaurahiutaleista. Hyvää tulee niinkin. Ei nyt ihan mantelilastustuista tehdyn veroista, mutta kuitenkin.
Tämän reseptin olen poiminut Myllyn Paras sivuilta.
Ja tässä respti vaikka sen tosiaan tuolta Myllyn Paras - sivuiltakin löytää. :Tosin iham vähän erilaisena tein tämän.
Kauratoscapiirakka
taikina:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl kermaviiliä tai jogurttia
kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
Minä en siis laittanut piirakkaan päärynöitä, kuten ohjeessa luki. Laitoin tämän 26 cm vuokaa, koska 30 cm vaikutti liian isolta. Olisi tullut kovin ohut pohja
Jännän koostumuksen taikinaan toi kaurahiutaleet. Kyllä tämä syötyä tuli eli ihan hyvältä maistui.
Tämän reseptin olen poiminut Myllyn Paras sivuilta.
Kauratoscapiirakka |
Kauratoscapiirakka
taikina:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl kermaviiliä tai jogurttia
kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
Kauratoscapiirakka |
Minäkin teen usein tai oikeastaan aina toscapiirakan kaurahiutaleilla. Meillä ei oikeastaan koskaan kotona tehty mantelilastuilla ja siitä on peruja tuo kaurahiutaleiden käyttö. Mantelilastuilla tulee toki parempaa, mutta onhan niissä parempi kilohintakin kuin kaurahiutaleissa ;)
VastaaPoistaTotta, hinnassa on suuri ero! Ja hyvää piirakkaa kaurahiutaleillakin saa.
Poista