perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskakkuset

Dansukkerin sivuilta löysin pääsiäiskakkusten ohjeen ja niitä päätin tehdä meille pääsiäisherkuiksi.
Nämä olivat tosi maukkaita, seuraavana päivänä jopa parempia kuin tuoreina.


pääsiäiskakkuset


Tuohon täytteeseen voisi vaikka lisätä hivenen sitruunan mehua vaikka hyvää oli näinkin. Sitruunasta kun pidän niiin taidan seuraavalla kerralla kokeilla sitä .
Hilloa kannattaa laittaa reilusti, tuo taikina ja täyte eivät ole liian makeita. Hillo antaa kivan makean lisän tähän. Minä laitoin hiloa ehkä liian varovasti näihin. 

 

Pääsiäuiskakkuset

Tässä vielä resepti :

Pääsiäiskakkuset :

Taikina
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 150 g voita tai margariinia paloiteltuna
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 3 valkuaista
  • 1/2 dl ruokosokeria
  • 125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 150 g paistonkestävää marmeladia
     1. Mittaa jauhot, sokerit ja rasva kulhoon ja sekoita, kunnes rasva on sekoittunut. Lisää keltuaiset ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    2.  Voitele paistovuoat.

    3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon ensin rasva ja sitten mantelijauhe ja jauhot.
    4. Painele taikina vuokiin. Laita noin teelusikallinen marmeladia vuokiin ja jaa päälle täyte.
    5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa (kiertoilmauuni 150 °C) noin 30 minuuttia.
    6. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Koristele. 


    Meillä näitä tuli 8 kappaletta, koska vuoat olivat isohkoja. Käytin tummaa ruokosokeria ja se antoikin mukavasti makua leivospohjille, Pinnalle ripottelin Wiltonin keltaista värisokeria. 

    VINKKI : Täytteeseen voi laittaa oman maun mukaan vaikka sitruunaa / appelsiinia.

    HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!!

     

4 kommenttia:

  1. Mulla ei ollut poimutettuja vuokia , tein nämä muffinipellillä.

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä tosi hyvältä! :D Ohjeen perusteella muistuttaa masariini-leivoksia :)

    VastaaPoista