sunnuntai 20. elokuuta 2017

Kanapaella

Tämäkään ei ole leivontaa, mutta ruoka on sen verran hyvää, että laitan reseptin tänne. Keväällä nuorimmaisella oli kotitalouden tehtävänä valmistaa kotona eri maiden aterioita. Yksi, jonka yhteisvoimin teimme, oli espanjalainen ateria. Pääruokana meillä oli kanapaella. Sen takia kanaversio, koska emme oikein äyriäisistä välitä. Ainakaan kaikista niistä. Meillä muut syö kyllä katkarapuja, mutta minä en niitäkään.  
Maku.fi sivuilta tämän reseptin poimimme ja jätimme siitä simpukat pois.

Kanapaella
Tästä tuli oikein maukasta ja  tämä jääkin meidän vakioresepteihin. Tällä reseptillä teimme paellan :

KANAPAELLA 

1 rkl oliiviöljyä
450 g maustamattomia broilerfileitä
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 sipuli
1 paprika
2 valkosipulinkynttä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
2 tomaattia
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 1/2 tl kurkumaa
1 laakerinlehti
200 g herneitä
180 g katkarapuja
2 rkl sitruunamehua

    • Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista broileripihvit kypsiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Nosta pihvit pois kasarista.
      Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprika reiluiksi paloiksi, hienonna valkosipulinkynnet.
      Kuullota sipuleita, paprikaa ja riisiä muutama minuutti.
      Lisää kasariin kuutioidut tomaatit, vesi, liemikuutio, kurkuma ja laakerinlehti. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia.
      Leikkaa broileripihvit reiluiksi paloiksi. Lisää ne paellaan yhdessä herneiden , katkarapujen ja sitruunamehun kanssa.
      Anna kiehua viitisen minuuttia ja tarjoa paella sitruunaviipaleiden kera.
    Oli muuuten  hauskaa valmistaa eri maiden aterioita alkuruuasta jälkiruokaan saakka. Meistä oli mukavaa pohtia eri vaihtoehtoja ja yhtä hauskaa oli aterioiden valmistaminen ja kattaus.  Tätä voisi harrastaa enemmänkin. Aikaahan se vie, mutta ainakin talvella on aikaa kun ei ole pihapuuhat odottamassa. Marjanpoiminnat sun muut.

     


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti