lauantai 15. syyskuuta 2018

Suklaakakku

Keskimmäinen tyttäristämme, Ronja, valmistui ammattikorkeakoulusta ja sitä piti juhlistaa suklaakakulla. Se oli Ronjan valinta ja olisi ollut myös äidin :) . Suklaa on herkkua! 
Kävimme ensin syömässä Naantalin kylpylän Tammikellarissa ja jälkiruualle tulimme kotiin.
Mukana koko perhe eli meidän kolme tytärtä ja myös  vanhimman tyttären oma perhe eli avopuoliso ja kaksi lasta . Mummin rakkaat ♥

Suklaakakun tein Annin reseptillä " täydellinen suklaakakku". . Täytyy sanoa, että oli kyllä melko täydellinen!

täydellinen suklaakakku
 Mehevä pohja , pehmeän täyteläinen suklaamoussee.... niin taivaallisen hyvää kakkua!
Resepti siis löytyy Annin uunissa blogista . Laitan sen vielä tähän alle. 

Täydellinen suklaakakku :

pohja :


4 dl vehnäjauhoja (myös gluteeniton käy)
4 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa (tai leivinjauhe 3-4 tl)
1 tl suolaa
2 dl maitoa (tai kaura- tai soijamaito)
0.75 dl kookosöljyä (tai auringonkukanöljyä tms.)
2 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia
2 dl kuumaa kahvia (tai kuumaa vettä)

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda, suola isossa kulhossa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy, kananmunat ja vanilja-aromi ja lisää hiljalleen jauhoseokseen koko ajan sekoitellen.
  4. Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi tai kahvi hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
  5. Voitele kaksi halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuokaa vuokaspraylla.
  6. Laita pohjalle halutessasi leivinpaperi ja vuoraa reunat leivinpapperilla. (näin kakku irtoaa helpommin vuoasta)
  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia (jos paistat yhdessä vuoassa on paistoaika n. 1 tunti). Tarkista kypsyys puutikulla!
  8. Anna kakkujen tai kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
  9. Ennen täyttöä tasoita kakkujen pinta ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Jos leivoit yhden kakun saat 2-4 kerrosta riippuen vuoan koosta.
täyte :  
400 g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy)
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valinnainen aromi

  1. Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään.
  2. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (vatkaa noin 5 minuuttia).
  4. Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto (huoneen lämpöisenä) kulhoon.
  5. Lisää tässä vaiheessa myös aromi jos haluat maustaa kreemin.
  6. Vatkaa seos  pehmeäksi ja kuohkeaksi (muutama minuutti)!
Tein pohjat kahdessa eri kakkuvuoassa ( á 20 cm) ja niistä tuli kyllä sen verran korkeita ihan yksinään, että päädyin tekemään kaksi kakkua. Olisi muuten tullut kovin korkea kakku jos olisin tehnyt vain yhden. Täytekin riitti kahteen kakkuun.
Ja täyte sitten - niin mielettömän hyvää! Sitä tuli lusikoitua suuhun ihan sinällään jo valmistusvaiheessa. En käyttänyt mitään aromia, mutta voin vaan kuvitella miltä kreemi maistuisi toffeisella vivahteella tai vaikka kevyesti makuisena. Tai kuten Anni sanoo, jos vaikka käyttäisi tuorejuustona kinuskituorejuustoa. Ihan pakko sekin on joskus testata. Vaikka sitten kuppikakkujen päälle. 

Tästä tuli kyllä samantien yksi suosikkikakuista.

6 kommenttia: