Vettä vaan satelee, päivästä toiseen. Tänäänkin on tullut taivaan täydeltä ja päälle vielä kova tuuli. Eipä ole ulkoilu kiinnostanut. Tänään on siis ollut leivontapäivä.
Aamukahville leivoin perunarieskoja. Niihin löysin ohjeen Elina Innasen kirjasta " Vegaanin keittiössä - parempaa arkiruokaa kasviksista".
Olen saanut sen keskimmiseltä tyttäreltäni joululahjaksi. Vegaaneja emme kuitenkaan ole, mutta viikottain kevennämme ruokailua ja teemme jotain vegaanista / kasvisruokaa. Tässä kirjassa on hyviä reseptejä, voin suositella.
Kylläpä olivat herkkua! Ja erittäin nopeatekoisia, kuten rieskat yleensäkin. Laitan tähän vielä ohjeen.
PERUNARIESKAT
1 pussi ( 80 g) perunahiutaleita
4 dl kiehuvaa vettä
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Sekoita yhteen perunahiutaleet ja kiehuva vesi. Lisää suola ja rypsiöljy sekä vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
3. Jaa taiina 8 - 10 osaan ja taputtele taikinasta jauhotetuin käsin ohuita rieskoja leivinpaperin päälle.
4. Paista uunin keskitasolla 12 - 15 minuuttia.
Varsinkin uunituoreina nämä olivat suussa sulavan hyviä.
Tämä kirja on visuaalisesti kaunis. Ihania kuvia . Taitaa toki useimmissa keittokirjoissa olla kauniita kuvia.
Aamukahville leivoin perunarieskoja. Niihin löysin ohjeen Elina Innasen kirjasta " Vegaanin keittiössä - parempaa arkiruokaa kasviksista".
Olen saanut sen keskimmiseltä tyttäreltäni joululahjaksi. Vegaaneja emme kuitenkaan ole, mutta viikottain kevennämme ruokailua ja teemme jotain vegaanista / kasvisruokaa. Tässä kirjassa on hyviä reseptejä, voin suositella.
perunarieskat |
Perunareska |
PERUNARIESKAT
1 pussi ( 80 g) perunahiutaleita
4 dl kiehuvaa vettä
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Sekoita yhteen perunahiutaleet ja kiehuva vesi. Lisää suola ja rypsiöljy sekä vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
3. Jaa taiina 8 - 10 osaan ja taputtele taikinasta jauhotetuin käsin ohuita rieskoja leivinpaperin päälle.
4. Paista uunin keskitasolla 12 - 15 minuuttia.
Varsinkin uunituoreina nämä olivat suussa sulavan hyviä.
Tämä kirja on visuaalisesti kaunis. Ihania kuvia . Taitaa toki useimmissa keittokirjoissa olla kauniita kuvia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti