Leivotaan extrassa , Liisa Westerbergin " Makeaa ja suolaista" löytyi tällainen mielenkiintoinen resepti. Meillä pidetään pestosta, joten nämä kierteet kuulostivat vallan hyviltä.
Oikein maukkaita ! Iltapalaksi, retkievääksi, ruuan kanssa , aamukahvin seuraksi - you name it. Soveltuvat mihin vaan käyttöön. Laitetaanpa tähän vielä resepti.
PESTOKIERTEET
5 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
25 g tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
11 - 12 dl rouheista sämpyläjauhoa
1/2 dl oliiviöljyä
1 purkki ( 185 g ) pestoa
voiteluun vettä tai kananmunia
auringonkukansiemeniä
1. Lisää kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja. Liuota hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se muutamaan desiin jauhoja ja sekoita sitten vasta nesteeseen. Lisää jauhot vähitellen vaivaten. Taikina saa olla pehmeää, jotta sämpylöistä tulee kuohkeita. Lisää öljy ja vaivaa, kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi ( noin 40-60 minuuttia).
2. Kauli taikina reilusti jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle pestoa ja rullaa pitkoksi. Laikkaa pitko noin 3 cm kokoisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota liinalla peitettynä vielä noin 40 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet kierteet vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes kierteet ovat saaneet kauniin paistovärin.
Tein peston itse, koska olen pidän kovasti siitä itsetehdystä. Teen tällä reseptillä :
Vegaaninen pesto :
2-3 isoa kourallista tuoretta basilikaa
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
( 2 rkl oluthiivahiutaleita)
suolaa
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi. Lisää oliiviöljyä kunnes peston koostumus on notkeaa. Mausta suolalla.
Suolaa laitoin liian varovasti , sitä saa kyllä olla ainakin kun tekee näitä kierteitä. Hyviltä maistuivat iltateen kanssa.
Hei ja moi! Löysin juuri blogisi ja liityin lukijoihin. Sinulla on hieno blogi. Kiitos pestokierrereseptistä.
VastaaPoistaKiitos! Kiva kun löysit tänne 🙂
Poista