keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Omena-rahkapulla

 Rahkapiirakka on aina hyvää; pullapohjaan tai murotaikinaan tehtynä.  Tämän mehevän rahkapullan ohjeen löysin K-Ruoka -sivuilta .

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/omena-rahkapulla

Olikin mehevää ja hyvää ! 

Ainekset :

5 dl maitoa 

50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa 

1/2 dl sokeria

1 kananmuna 

1 rkl kardemummaa 

1 1/2 tl suolaa 

12 - 14 dl vehnäjauhoja 

150 g voita tai margariinia 

Täyte 

2 prk rahkaa, yhteensä 500 g

1 dl sokeria

1 purkki ( 350 g) omenasosetta 

2 kanamunaa 

2 omenaa 

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa niin katso ohje pussista. Lisää kananmunat , sokeri, kardemumma, suola . Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini / voi. Taikina saa olla pehmeää, mutta kuitenkin käsistä irtoavaa. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. 

2. Sekoita rahka, munat, sokeri ja omenasose keskenään. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. 

3. Leikkaa kohonneesta taikinasta 2/3 pala. Kauli taikina ison uunipellin kokoiseksi . Pyörittele lopputaikinasta nauhoja piirakan päälle laitettavaksi. Kohota . 

4. Levitä kohonneen piirakan päälle rahkatäyte. Nosta nauhat ristikoksi piirakan päälle. Aseta omenaviipaleet rahkan päälle. Voitele reunat ja ristikko kananmunalla. 

5. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.  

Vihje : Mikäli sinulla on pienempi uunipelti, jaa taikina puoliksi uunipelliä varten. Tee 1/3 taikinasta nauhat piirakkaan ja leivo lopusta 1/3 taikinasta pikkupullia. Paista pikkupullia 225 asteessa 8–10 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti