lauantai 8. helmikuuta 2025

Suklaakeksit

Satu Koiviston kirjassa "Helpomman hapanjuurileivonnan  käsikirja" on näitä mainioita reseptejä, joihin voi käyttää laiskaa juurta. Nämä suklaakeksit ovat yksi niistä resepteistä. Juurella voi Satun mukaan korvata murotaikinoissa kananmunan. Hapanjuuri taipuu siis moneen! 


Ihania näistä tuli! Taikinakin oli niin hyvää, että sitäkin olisi syönyt vaikka kuinka paljon.  Tässä vielä Satu Koiviston resepti. 

100 g pehmeää voita tai margariinia

2 dl tomusokeria 

1/2 dl laiskaa juurta

1 tl leivinjauhetta 

1/4 tl suolaa

1/4 tl vaniljasokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja 

1 dl rouhittua tummaa suklaata 

1. Ota voi pehmenemään noin tuntia ennen.

2. Vaahdota voi ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää hapanjuuri ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.  

3. Vaihda vatkain nuolijaan tai isoon lusikkaan. Lisää vehnäjauhot. Sekoita lopuksi taikinaan rouhittu suklaa. 

4. Nosta kulho jääkaappiin noin tunniksi. Pyöritä kylmästä taikinasta palloja uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä hyvät välit, keksit leviävät uunissa. Litistä palloja vähän. 

5. Paista keksejä 200 asteessa uunin ylätasolla noin 9 minuuttia. Keksit saavat jäädä pehmeiksi, ne kovettuvat jäähtyessään.  

6. Vedä keksit papereineen kuumalta pelliltä keittiötasolle jäähtymään. 

Hyvin kävi niinkin, että sekoittaa kuivat aineet keskenään. Vanhasta tottumuksesta tein niin . 

Maukkaita ovat ! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti