Kakkutaikurin blogista bongasin tällaisen erilaisen porkkanakakku reseptin. Oli niin mehevän näköinen kakku, että pakkohan sitä oli kokeilla.
Tämä oli suussasulavan hyvää! Pellillinen hupeni äkkiä puolikkaaksi, kun istuttiin kahvipöytään koko perheen voimin, vanhin tytär oman perheensä kanssa oli myös paikalla.
Tässä vielä resepti:
Porkkana- juustokakku
Porkkanapohja:
250g/3dl fariinisokeria
150g/1.5dl kidesokeria
4 kananmunaa
400g/4.5dl rypsi-/rapsiöljyä
450g/6.75dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
1rkl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
450g/n.2.5 ISOA porkkanaa soseena tai raasteena
1. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
2. Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle.
3. Tee tässä välissä juustokakkuseos valmiiksi.
Juustokakkuseos :
250g/1prk maitorahkaa
200g/1prk maustamatonta Philadelphiaa
2 munaa
50g/0.5dl kermaa
100g/1dl sokeria
15g/1rkl maissitärkkelystä
30g/2rkl sitruunamehua
1.Sekoita kaikki aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa.
2. Tiputtele lusikalla (isoja lusikallisia) puolet juustokakkumassasta sinne tänne porkkanamassan päälle.
3. Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle.
4. Ja vielä sama lopulle juustokakkumassalle.
5. Halutessasi voi kevyesti marmoroida pintaa, mutta älä sekoita massoja liikaa tai niitä ei enää erota toisistaan.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia
7. Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
400g tomusokeria
100g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta Philadelphiaa
1. Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löystyttää massan)
3. Levitä pohjan päälle
Taivaallisen hyvää. Tätä pitää tehdä monta monituista kertaa uudelleen!
Porkkana-juustokakku |
Tässä vielä resepti:
Porkkana- juustokakku
Porkkanapohja:
250g/3dl fariinisokeria
150g/1.5dl kidesokeria
4 kananmunaa
400g/4.5dl rypsi-/rapsiöljyä
450g/6.75dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
1rkl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
450g/n.2.5 ISOA porkkanaa soseena tai raasteena
1. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
2. Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle.
3. Tee tässä välissä juustokakkuseos valmiiksi.
Juustokakkuseos :
250g/1prk maitorahkaa
200g/1prk maustamatonta Philadelphiaa
2 munaa
50g/0.5dl kermaa
100g/1dl sokeria
15g/1rkl maissitärkkelystä
30g/2rkl sitruunamehua
1.Sekoita kaikki aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa.
2. Tiputtele lusikalla (isoja lusikallisia) puolet juustokakkumassasta sinne tänne porkkanamassan päälle.
3. Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle.
4. Ja vielä sama lopulle juustokakkumassalle.
5. Halutessasi voi kevyesti marmoroida pintaa, mutta älä sekoita massoja liikaa tai niitä ei enää erota toisistaan.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia
7. Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
400g tomusokeria
100g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta Philadelphiaa
1. Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löystyttää massan)
3. Levitä pohjan päälle
Taivaallisen hyvää. Tätä pitää tehdä monta monituista kertaa uudelleen!
Eikä, ihanan näköistä. Itsekin tein äskettäin porkkanakakkua.. vaan tätä kyllä seuraavaksi. :p
VastaaPoistaTämä oli kyllä ihan valtavan hyvää! Tuli syötyä melkeinpä liikaa , oli vaan pakko ottaa koko ajan lisää :D
PoistaPorkkanakakku on niiiin hyvää. :)
VastaaPoista