torstai 1. elokuuta 2024

Valkosuklaiset mansikkamuffinit

 Löydettiin vielä Cittarin marjamyyntipisteestä 5 kg laatikollinen mansikoita lomareissun jälkeen. Hyviä olivatkin . Pakastimeen päätyi suurin osa, mutta toki jotain piti tuoreista mansikoista leipoakin. 

Kirppikseltä olen löytänyt kirjan Kristina Erikssonin "Kotileipurin parhaat " ja päätin testata valkosuklaisten mansikkamuffinien reseptiä. 

Valkosuklaiset mansikkamuffinit

Ihanan kesäinen herkku! Näissä oli sokerikakkumainen pohja . Olivat keveän kuohkeita ; tosin myös tarttuivat paperivuokaan enemmän kuin eri tavalla tehdyt muffinit. Eihän se toki haitannut , kaikki tuli syötyä. 
Laktoositonta kun pitää olla, niin käytän iChocin "white vanilla" - valkosuklaata melko usein. Se on ihan hyvän makuista . 


Ja tässä vielä resepti noin 12 kpl muffiniin.  :

Valkosuklaiset mansikkamuffinit :

75 g voita tai margariinia

1 dl maitoa

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

150 g valkosuklaata

1 sitruunan kuori raasteena

3 -4 dl tuoreita mansikoita


1. Sulata margariini kattilassa. Lisää maito ja anna seoksen vähän jäähtyä.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva-maitoseos joukkoon. 

3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele varovasti taikinaan.

4. Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää se taikinaan sitruunankuoriraasteen kera. 

5. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Käytän itse aina muffinipeltiä . Laitan vuoat siihen.

6. Painele jokaiseen muffiniin mansikanpaloja. Paita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit mansikoilla.

Hyviltä maistuivat . 

Valkosuklaiset mansikkamuffinit 


Tästä kirjasta löysin reseptin. Tämäkin siis löytö kirpputorilta. 

Tykkään selata kauniisti kuvitettuja reseptikirjoja. Tässäkin kirjassa oli niin ihania kuvia heti kannesta alkaen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti