maanantai 22. heinäkuuta 2024

Muunneltu pikapulla

 Ollaan kesälomareissulla asuntoautolla. Kirjoitan tätä postausta kännykällä, joten ulkoasu saattaa näyttää erilaiselta kuin yleensä. Tällä hetkellä olemme Rovaniemellä.

Reissun päällä pitää joskus leipoessa soveltaa - varsinkin jos kaikkea ei kaapista löydy. Olimme Berlevågissa Norjassa , kun leivoin tämän mukaellun pikapullan. 


Berlevågissa oli kyllä kauppa, mutta ei viitsitty enää lähteä toiselle puolen kylää kauppaan. Ei muuta kuin kaappeja penkomaan ja leipomaan sen mukaan mitä kaapeista löytyy. Pikapullaa olen aiemminkin tehnyt ja se onkin tosi nopea ja helppo.  


Kauramaitoa eikä muutakaan maitoa ollut eikä ollut margariiniakaan. Myös raesokeri oli jäänyt matkasta. Maidon korvasin karpalon makuisella wichyllä + vedellä, margariinin ruokaöljyllä ja raesokeria tilalle laitoin hilloa. Sattui olemaan lettuhilloa mukana. Ja koska se ei ollut paistonkestävää, niin se valui uunissa kivasti pullan sisään. 

Laitanpa tähän vielä muunnellun reseptin . 

4 dl   vehnäjauhoja 

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa 

1 tl vaniljasokeria 

1/2 tl suolaa

1 dl ruokaöljyä 

1 dl karpalowichyä 

1 dl vettä

1 kananmuna 

Pinnalle hilloa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää ruokaöljyä, vesi , wichy , kananmuna. Sekoita, mutta älä vaivaa. 

2. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 20 cm vuokaan. Käytit tässä 23 cm foliovuokaa. Lusikoi pinnalla hilloa. Paista 200 asteessa  noin 30 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. 

Tämä oli oikein hyvää! Makuwichy antoi kivasti makua ja tulikin mieleen, että joku sitruunan makuinen kivennäisvesi voisi sopia vallan mainiosti. 

Berlevåg ja muutkin kohteet Varangin niemimaalla ovat olleet huikaisevan kauniita. Berlevågissa sattui vaan juuri meidän käynnin aikana olemaan merisumua ja  viileähkö sää. Lähtöpäivänä alkoi kirkastua ja näimmekin jotain muuta kuin sumua Tanahornin patikointireitillä. 





 Berlevågin satama :


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti