Pitkästä aikaa saan tännekin aikaan lisätä jotain. Leiponut olen perusjuttuja jonkun verran . Yhden uuden reseptinkin testasin ( raparperi-valkosuklaablondiet) , mutta otin kuvia vain kameralla ja jostain syystä en saanut ladattua niitä koneelle ollenkaan. Lieneekö johdossa vikaa vai missä . No joka tapauksessa kuvat jäivät siirtämättä eikä niitä muualla ollutkaan kuin kamerassa.
Nyt tein pekaanipähkinäpiirakkaa. Jääkaapissa oli tuorejuustoa, joten kaupasta vaan pähkinöitä ja tuumasta toimeen. Käytin Valion reseptiä.
Kuvat ovat kännykkälaatua , en edes ottanut kameralla kuvia.
Pekaanipähkinäpiirakka |
Kyllähän tämä oikein maukasta oli . Tässä vielä resepti.
PEKAANIPÄHKINÄPIIRAKKA
75 g voita
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
2 rkl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 kananmunaa
1 1/2 dl fariinisokeria
200 g tuorejuustoa
1/4 tl suolaa
2 tl vanilliinisokeria
70 g pekaanipähkinöitä rouhittuna
Pinnalle :
50 g pekaanipähkinöitä
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
3. Vatkaa joukkoon suola, muna ja maito. Sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina jauhotetuin käsin 25 cm halkaisijaltaan piirakkavuokaan.
4. Valmista täyte. Vatkaa kananmunat ja sokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suola ja vaniljasokeri.
5. Rouhi täytteen pähkinät. Ripottele ne ensin piirakkapohjalle ja kaada täyte päälle.
6. Aseta vielä pinnalle pähkinät.
7. Paista alimmalla ritilätasolla ensin 15 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsentämistä 20 - 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Pekaanipähkinäpiirakka |
Tämän kanssa olisi varmasti erittäin hyvin sopinut jäätelö tarjottavaksi tai vaniljakastike, mutta maistui hyvältä ilmankin.
Juhannuksen kahvipöytään tein maisemakahvilan raparperipiirakkaa valkosuklaalla höystettyna. Muruseokseen laitoin vähän valkosuklaarouhetta. Kylläpä sopi valkosuklaa siihen hyvin!
Maisemakahvilan raparperipiirakka |
Tein myös paistettua juustokakkua mansikoilla höystettynä. Maukasta!
Paistettu juustokakku |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti