Tämän piirakan tein jo jonkun aikaa sitten, mutta jäi laittamatta tänne blogiin silloin. Löysin tämän vinkin reseptiin facebookista "Naantalilaiset"-ryhmästä. Resepti on Kotilieden sivulta ja he ovat saaneet sen Hämeenkyrön maisekahvilan omistajalta , Katariina Pylsyltä.
Linkki reseptiin tässä
Piirakasta tuli ihanan mehevää. Ja siitä pitivät lapsetkin!
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
Täyte:
Pinnalle:
Linkki reseptiin tässä
Maisemakahvilan raparperipiirakka |
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Muruseos:
8 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
soodaa
2 tl
vaniljasokeria
250 g
voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl
piimää (käytin kermaviiliä, kun ei ollut piimää)
1
kananmuna
Täyte:
1 l
raparperipaloja
2 tölkkiä
rahkaa (2 x 250 g) - laitoin toisen purkin tavallista rahkaa,toisen mansikkarahkaa
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 tl
vaniljasokeria
Pinnalle:
noin 1/3
muruseoksesta
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos
kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä
kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja,
myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan
päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista
raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tuo mansikkarahka antoi kivasti mansikan makua ja makeutta.
Herkullisen oloinen... täytyy kokeilla.Ihanaa, että vielä löytyy raparperejä kukkapenkissäni:)
VastaaPoista