Raparperisilla jutuilla mennään vielä eteenpäin! Jotain juomaa halusin kokeilla, ja löysinkin raparperisiman reseptin Dansukkerin sivuilta.
Minä pidin tästä kovasti! Nuorimmainen hieman nyrpisti nenäänsä, tämä kun ei ole yhtä makeaa kuin tavallinen sima. Minun mielestä ihana kesäinen juoma. Jäitä sekaan ja hellepäivien juoma on siinä.
Tässä vielä ohje
Raparperisima
12 dl raparperia viipaleina
500 g Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua
1/5 tl hiivaa
Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 min. Kaada siivilöity raparperimehu sokerin päälle. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu. Lisää hiiva haaleaan liemeen. Jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää 1 tl sokeria ja sulje pullot. Säilytä viileässä. Sima on valmista noin viikon kuluttua.
Raparperisima |
Minä pidin tästä kovasti! Nuorimmainen hieman nyrpisti nenäänsä, tämä kun ei ole yhtä makeaa kuin tavallinen sima. Minun mielestä ihana kesäinen juoma. Jäitä sekaan ja hellepäivien juoma on siinä.
Tässä vielä ohje
Raparperisima
4 litraa vettä
12 dl raparperia viipaleina
500 g Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua
1/5 tl hiivaa
Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 min. Kaada siivilöity raparperimehu sokerin päälle. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu. Lisää hiiva haaleaan liemeen. Jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää 1 tl sokeria ja sulje pullot. Säilytä viileässä. Sima on valmista noin viikon kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti