keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Maidoton suklaakakku

Meidän Ronja lähti takaisin Skotlantiin opintojen pariin. Onneksi vain pari kuukautta enää. Sitten ne opinnot on taputeltu ja hän tulee takaisin Suomeen.
Vietimme viikonloppuna eräänlaiset läksiäiset . Koko porukan voimin eli paikalla olivat kaikki tyttäret, vävypoika ja pienet kullannuput.
Tein maidottoman suklaakakun jälkiruuaksi . Ronja ja myös vanhin tytär Camilla käyttävät enimmäkseen kasvipohjaisia tuotteita korvaamaan maidon. Reseptin löysin Kinuskikissan blogista.

maidoton suklaakakku
 

Tästä kakusta ei olisi maun puolesta uskonut, että on jollakin tapaa "erityinen" . Tämä oli ihan yhtä hyvää kuin mikä tahansa ns. normaali suklaakakku. Täyteläistä ja maistuvaa.
Kerralla ei montaa palaa voinut syödä, mutta jäipähän sitten seuraavallekin päivälle. 

Maidoton suklaakakku:

pohja:
150 g digestive keksejä
75 g maidotonta margariinia
1/4 dl ruokosokeria
täyte:
6 dl kasvis-tai soijapohjasta vispiä
½ dl ruokosokeria
350 g (maidotonta) tummaa suklaata 


1.Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla – näin kakku irtoaa kauniimmin.
2. Murenna keksit monitoimikoneella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksit ja ruokosokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle
3.Vaahdota kylmä vispi kuoheaksi. Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään
4.Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tasoita reunat lastalla tai palettiveitsellä. Koristele.

Mukava tehdä vaihteeksi tällaisia kakkuja, joissa ei tarvitse käyttää liivatetta. Tällä saa makean nälän taittumaan hyvin. Pikkuväki piti tästä myös kovasti . Kohta 2 vuotta täyttävä herra olisi ottanut koko ajan lisää ja lisää . 
Erittäin käyttökelpoinen resepti! Teen toistekin. 



1 kommentti:

  1. Kiitos tästä reseptistä! Olen yrittänyt 80 % syödä vegaanisesti ja tällaiset hyväksi todetut ohjeet tulee enemmän kuin tarpeeseen.

    VastaaPoista