sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Toy Story kakku

Ystävän tyttärenpoika täytti kolme vuotta ja oli toivonut juhliin Toy Story kakkua. Nimenomaan Buzz Lightyear kakkua. Ystävä kääntyi minun puoleen ja kysyi onnistuisiko tällainen kakku. Toy Storysta olin kuullut, mutta ne hahmot olivat minulle vieraita. Kuitenkin tartun mielellään tällaisiin haasteisiin. Hauska tehdä kakkuja, jollaisia ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Ja Buzz Lightyear oli minulle sarjassa "ikinä kuullutkaan".
Google käyntiin ja katsomaan minkälaisesta hahmosta oli kyse. Kuppi & Kakku- blogista löysin hauskannäköisen kakun. Buzz istui planeetan päällä. Sellaisen päätin tehdä. 

Toy Story kakku
 Kakku oli gluteeniton ja tehtiin kulhoon. Kaksi neljän kananmunan  levykakkupohjaa tähän meni Täytteinä vadelma- ja vaniljamousseet. Kuten usein aiemminkin. Lyömätön makupari. 

Kakun päällä massan alla on tuttuun tapaan sveitsiläinen marenkivoikreemi. Se  on riittoisaa ja levittyy hyvin. Massa on Confetin kaulintamassaa, pastaväreillä värjättynä. Buzz on samasta massasta tehty. 
Buzzin kanssa oli vähällä usko loppua kesken. Ajattelin etten millään saa siitä sen näköistä, että se läpäisee kolmevuotiaan Buzz-fanin seulan. Käsittääkseni läpäisi, joten ehkä tämä jollakin tavalla muistuttaa kyseistä hahmoa.
Buzzia tehdessä katsoin sekä Kuppi & Kakku - blogin hahmoa ja leluhahmoa googlesta. Niitä yhdistelemällä sain lopullta tuon näköisen ukkelin tehtyä.
Kraaterit ovat sokerimassarenkaita pinnan alla. 

Hauska aihe ja tykkään tehdä näitä vähän erikoisempia kakkuja. Muitakin toki, mutta näissä on aina hieman erilainen jännitysmomentti. 

 


1 kommentti:

  1. Hienosti oot onnistunut! Minä en yhtään tykkää tehdä muotokakkuja tai värkätä hahmoja. En kyllä osaakaan.

    VastaaPoista