Ihan muuten vaan tein kakun, kun olen jo pidemmän aikaa halunnut testata Devil´s Food Cake kakkupohjaa. Onneksi vanhin tytär perheineen oli tulossa käymään niin ei tarvinnut kolmestaan miehen ja nuorimmaisen kanssa kakkua tuhota.
Pienet herkkusuut blogista olin bongannut syntisen hyvän suklaakakun ja sen reseptin otin lähtökohdaksi . Muutin sitä hieman , käytin Fazerin tummaa suklaata enkä siis valkosuklaata enkä geishaa. Toki ne olisivat varmaan hurjan hyviä täytteenä, mutta halusin tehdä kakusta vähälaktoosisen, jotta voin sitä itsekin syödä.
Laitoin kakkuun suklaatäytteen alle vielä banaania.
Kyllä vaan oli syntisen hyvää tämäkin versio! Suklaa ja banaani sopivat hyvin yhteen ja tuo Devil´s food cake-pohja kruunasi koko kakun. Mehevä ja pehmeä kakkupohja, suussasulavan hyvää! Ihan taatusti teen tällä pohjalla jatkossakin kakkuja..
Suklaa-banaanitäytekakku / n. 18 cm halkaisija
Pohja ( Devil´s food cake ):
1 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 dl tummaa muscovadosokeria
2,5 dl vettä
125 g voita
1,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vanilja-aromia / uutetta
2 kananmunaa
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti (n. 35x30 cm) leivinpaperilla ja voitele paperi esim. öljyllä.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
3. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin sekä kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella).
5. Lisää vaniljauute ja yksi kananmuna sekä heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti samalla vatkaten.
6. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 12-16 minuuttia tai jos käytät kahta pyöreää kakkuvuokaa noin 25-30 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
8. Anna pohjan jäähtyä ennen leikkaamista ja kakun täyttämistä.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
100 g tummaa suklaata
2 pientä banaania
1. Notkista mascarpone. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Yhdistä mascarpone ja suklaa, sekoita tasaiseksi.
4. Lisää mascarpone-suklaaseos kermavaahtoon, vatkaa sekaisin. Rouhi vähän suklaata joukkoon.
Voit kasata kakun joko suoraa tarjoilulautaselle tai irtopohjavuokaan, josta sen myöhemmin kiepautat tarjoilualustalle.
Aseta irtopohjavuoka alustalle ja laita yksi kakkupohjista alimmaiseksi. Siivuta alimmaisen pohjan päälle yksi pieni banaani.
Kaada puolet täytevaahdosta kakkupohjan päälle ja aseta toinen pohjalevy
täytteen päälle.
Siivuta toisenkin kerroksen päälle yksi banaani. Kaada loput täytevaahdosta kakkupohjan päälle ja nosta päällimäiseksi vielä viimeinen kakkupohjista.Nosta jääkaappiin tekeytymään ja jähmettymään vähintään 4 tunnin ajaksi, mutta mielellään yön yli.
Kun kakku on valmis, voit koristella kakun haluamallasi tavalla.
Suklaakermavaahto :
2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponea
100 g tummaa suklaata
1. Notkista mascarpone. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa vähän väliä sekoitellen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone sekä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää suklaa-mascarpone kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. Levitä kakun pinnalle pursottamalla tai levittämällä.
4, Koristele.
Tein tämän pohjan uunipellillä. Käytin irtopohjavuoan pohjaa apuna, kun leikkasin siitä kaksi pyöreää pohjaa. Kolmannen kokosin jämäpaloista . Sen jämäpalapohjan laitoin kakkuun keskimmäiseksi.
Aivan ihanaa kakkua. Pohja on kosteaa, mitään ylimääräistä kostutusta ei tarvita.
Minulla kakku tekeytyi jääkaapissa 4 tuntia ja sekin tuntui riittävän. Toki jos on aikaa niin voihan sen antaa tekeytyä yön yli.
Pienet herkkusuut blogista olin bongannut syntisen hyvän suklaakakun ja sen reseptin otin lähtökohdaksi . Muutin sitä hieman , käytin Fazerin tummaa suklaata enkä siis valkosuklaata enkä geishaa. Toki ne olisivat varmaan hurjan hyviä täytteenä, mutta halusin tehdä kakusta vähälaktoosisen, jotta voin sitä itsekin syödä.
Laitoin kakkuun suklaatäytteen alle vielä banaania.
suklaa-banaanikakku |
Suklaa-banaanitäytekakku / n. 18 cm halkaisija
Pohja ( Devil´s food cake ):
1 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 dl tummaa muscovadosokeria
2,5 dl vettä
125 g voita
1,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vanilja-aromia / uutetta
2 kananmunaa
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti (n. 35x30 cm) leivinpaperilla ja voitele paperi esim. öljyllä.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
3. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin sekä kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella).
5. Lisää vaniljauute ja yksi kananmuna sekä heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti samalla vatkaten.
6. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 12-16 minuuttia tai jos käytät kahta pyöreää kakkuvuokaa noin 25-30 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
8. Anna pohjan jäähtyä ennen leikkaamista ja kakun täyttämistä.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
100 g tummaa suklaata
2 pientä banaania
1. Notkista mascarpone. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Yhdistä mascarpone ja suklaa, sekoita tasaiseksi.
4. Lisää mascarpone-suklaaseos kermavaahtoon, vatkaa sekaisin. Rouhi vähän suklaata joukkoon.
Voit kasata kakun joko suoraa tarjoilulautaselle tai irtopohjavuokaan, josta sen myöhemmin kiepautat tarjoilualustalle.
Siivuta toisenkin kerroksen päälle yksi banaani. Kaada loput täytevaahdosta kakkupohjan päälle ja nosta päällimäiseksi vielä viimeinen kakkupohjista.Nosta jääkaappiin tekeytymään ja jähmettymään vähintään 4 tunnin ajaksi, mutta mielellään yön yli.
Kun kakku on valmis, voit koristella kakun haluamallasi tavalla.
Suklaakermavaahto :
2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponea
100 g tummaa suklaata
1. Notkista mascarpone. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa vähän väliä sekoitellen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone sekä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää suklaa-mascarpone kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. Levitä kakun pinnalle pursottamalla tai levittämällä.
4, Koristele.
Tein tämän pohjan uunipellillä. Käytin irtopohjavuoan pohjaa apuna, kun leikkasin siitä kaksi pyöreää pohjaa. Kolmannen kokosin jämäpaloista . Sen jämäpalapohjan laitoin kakkuun keskimmäiseksi.
Aivan ihanaa kakkua. Pohja on kosteaa, mitään ylimääräistä kostutusta ei tarvita.
Minulla kakku tekeytyi jääkaapissa 4 tuntia ja sekin tuntui riittävän. Toki jos on aikaa niin voihan sen antaa tekeytyä yön yli.
.
suklaa-banaanitäytekakku |