maanantai 25. syyskuuta 2017

Suklaakakku

Suklaakakku
Tätä kakkua voisi kai jo sanoa supersuklaakakuksi. Tässä on joka kakun osassa suklaata. Paitsi kakkupohjassa suklaa on kaakaojauheen muodossa.
Suklaata suklaata suklaata.... jäi sen verran mieltä vaivaamaan ajatus siitä miltä tämä mahtaa maistua, että pakkohan tätä on itsellekin tehdä jossain vaiheessa. Ehkä isänpäiväkakuksi?

Tämän kakun tein työkavereilleni, jonka tyttärellä oli synttärit. Pienesti juhlivat eli tämä kakku on neljän kananmunan kakku.


Päädyin tähän Kakkutaikurin  hyvältä kuulostavaan kakkuun. Tosin tein tästä pienemmän eli 4 munan kakun , tällä ohjeella :

SUKLAAKAKKU:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl perunajauhoja
noin 2 rkl kaakaojauhetta
1/2 - 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. 18 - 20 cm vuoka on sopiva tälle pohjalle.

Valkosuklaatäyte :

100 g valkosuklaata
1/2 prk flora vispiä

Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kerma kevyesti , ei vaahdoksi asti. Lisää kermaan sula suklaa, sekoita.

Geishatäyte :

100 g geishaa
1/2 prk flora vispiä

Sulata suklaa mikrossa, lisää kevyesti vispattu kerma vähän jäähtyneeseen seokseen.

Kokoa kakku irtopohjavuoan renkaan avulla alustalle. Anna jähmettyä ainakin tunnin verran jääkaapissa ennen pursotuksia.

Tähän oma huomio, jostain syystä geishatäyte ei jähmettynyt. Toki syynä voi olla se, että aika oli kortilla ( tein tätä yömyöhään ja väsymys painoi) enkä siis  jaksanut odotella tuntia siihen, että pääsin pursottamaan. Lisäsin hieman liivatetta täytteeseen. Aion kyllä omaan kakkuun kokeilla tätä ilman liivatetta.

Tässä sopiva määrä suklaaganachea neljän munan kakun päälle :

Suklaaganache:

100g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi ja nosta kattila liedeltä. Pilko suklaa kulhoon. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele seosta vähän väliä, kunnes se on tasaista. Kuuma kerma sulattaa suklaan turvallisesti. Anna kuorrutteen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada se sitten kakun päälle. Voit suojata tarjoilualustan leivinpaperin palasilla, jottei alusta sotkeennu. Tai kuorruttaa kakun esim. uuniritilän päällä, jolloin reunoista tulee nätit.

Kakun pursotusten kanssa menikin alkuperäinen suunnitelma mönkään, mutta siinä oli ehkä tuuria mukana, koska kakun syöjien mukaan toteutunut kakku oli  "tajuttoman hyvää" .
Tarkoitus oli ensin pursottaa suklaakermalla reunat, mutta mikä lie yömyöhään ollut vikana kun ei vaan onnistunut. Yksinkertainen kerman vatkaaminen. Jäin liian lötköksi vaikka tein mitä. Oliko vika välineissä vai tekijässä, siinäpä kysymys. Meinasi siinä jo epätoivo valtaa mielen, hetken aikaa  "apua mitä nyt" ajatukset sinkoilivat mielessä kuin superpallot. Väsyttikin.  Mietin jo  että aamulla pitää mennä kauppaan ja tulla takaisin kotiin pursottamaan ennen kuin menee töihin... pieni kaaoshetki ja sen jälkeen ryhdistäydyin. Kaapit läpi ja mikä onni - siellä oli lisää suklaata! Ja voita + tomusokeria löytyy yleensä aina.
Siitä sitten suklaakreemin tekoon keskellä yötä. Kakkumonsterin  blogista löytyi hyvät ohjeet. Siellä on paljon muitakin vinkkejä aiheeseen liittyen, kannattaa tutustua.
Tein siis tuon Kakkumonsterin ohjeen mukaan kreemin, mutta hieman pienemmillä määrillä, koska kakkukin oli pienempi.

Suklaakreemi:

150 g tummaa suklaata
190 g voita
3 dl tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (5-8min). Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa.
Valmista!
Tällä sai kuvan mukaiset pursotukset reunoille ja hieman tuohon päälle tämän kokoiseen kakkuun.

Ja kuten Kakkumonsterikin suositteli niin käytin osittain kaakaopitoisuudeltaan 80 % suklaata ja toinen osa oli Fazerin tummaa suklaata - niitä oli kaapissa. Ja hyvää tuli! Ihan valtavan hyvää.

Ja koska tilaaja sanoi kakkua "parhaaksi suklaakakuksi ikinä" niin kiinnostaa kyllä ihan kauhean paljon tehdä tätä omaan käyttöön, että pääsee maistelemaan.

Viimeistään isänpäivänä , ehkä jo aiemminkin!

3 kommenttia:

  1. Oi nam, mikä kakku! Tämän tapaista on minunkin pitänyt jo monta vuotta kokeilla, mutta on vielä siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Vesi kyllä herahti kielelle. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko tehdä tätä taas, niin että pääsee itsekin maistamaan :D

      Poista
  2. Arvaa, iskikö hirveä suklaanhimo? :)
    Ihanan suklainen taideteos! Kuullostaa täydelliseltä!

    Mun suklaaöverikakku on tälläinen http://suminsorsselit.blogspot.fi/2016/02/suklaamonsterikakku.html?m=1

    VastaaPoista