lauantai 24. kesäkuuta 2017

Suklaabrita

Britakakku kuuluu kesään. Yleensä se on mansikkainen britakakku tai sitten voi tehdä vaikka omenabritan.
Olin jo pitkään halunnut testata suklaista britakakkua. Kodin kuvalehden "Ihanat juhlat" - lehdessä olin tällaisen reseptin nähnyt . Lehti oli ostettuna ja britakakun testaaminen odotti sopivaa aikaa. 
Mikäpä sen parempi ajankohta leipoa kuin sateinen juhannuspäivä. Juhannusaattona tein puutarhahommia ja koska koko juhannuspäivän satoi, niin eipä muuta kuin leipomaan. 
Ihan kotona vietämme juhannusta. 

Suklaabrita
Voi nam mitä herkkua! Suklaata ja banaania . Ja vielä rahkaakin. Ihan yhtä hyvin käy tämäkin kesäherkuksi kuin mansikkainen versio. 

SUKLAABRITA

 Pohja:
125 g voita tai margariinia 
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeritonta, tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenkikuorrutus:
3 valkuaista
1 dl sokeria
1/2 dl kaakaotomusokeria

Täyte:
50 g suklaata
1 prk ( 2 1/2 dl ) suklaakermaa
1 prk ( 200 g) sitruunarahkaa
(1/2 dl kaakaotomusokeria)
1-2 banaania

Päälle :
100 g suklaata 
marjoja 

1. Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa keltuaiset joukkoon.
3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. 
4. Levitä taikina ohueksi levyksi voidellulle leivinpaperille.
5. Vatkaa valkuaisia marenkia varten pari minuuttia. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja lopuksi kaakaotomusokeri. Levitä pellille kakkupohjan päälle.
6. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. 
7. Jäähdytä levy ja leikkaa kahteen osaan. 
8. Rouhi suklaa pieneksi.
9. Vaahdolta suklaakerma. Sekoita se rahkan ja tomusokerin kanssa. Levitä seos toiselle kakkupohjalle. Ripottele päälle suklaarouhetta.
10. Viipaloi banaanit ja levitä ne suklaakermaseoksen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle.
11.  Sulata koristelua varten suklaa ja levitä teelusikalla raitoja päälle. Koristele marjoilla.

Minä en kaupasta löytänyt suklaakermaa, joten käytin tavallista kermaa ja lorautin joukkoon suklaakastiketta. Toimii vallan hyvin niinkin. 
Sitruunarahkan sijaan voi käyttää maustamatonta rahkaa jos ei halua sitruunaista makua tähän kakkuun.

 
Suklaabrita
 Laitoin tähän yhden banaanin, mutta  hyvin voi laittaa kaksikin jos haluaa enemmän banaanin makua.

Suklaabrita
Tästä lehdestä löysin reseptin :


Paljon muitakin mielenkiintoisia reseptejä täällä lehdessä oli . Paljon olisi testattavaa. Pikkuhiljaa vaan, resepti kerrallaan.
Hyvää juhannuksen jatkoa! Vielä sitä on juhannuspäivää jäljellä vajaan tunnin :)


6 kommenttia:

  1. Oi, mä tein just vadelmabritan. 😋 tämä näyttää tosi hyvältä, en olekaan kokeillut suklaabritaa. Menee ehdottomasti kokeiluun! Ihanaa juhannusta sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikoi, vadelmabrita kuulostaa ihanalta! Pitääkin kokeilla. 😊

      Poista
  2. Hei, mistä löysit suklaakermaa? En ole täällä jyväskylässä missään nähnyt enää viime kesän jälkeen.
    -Henna

    VastaaPoista
  3. Henna, en löytänyt sitä mitään ��. Laitoin ihan tavallista kermaa ja sen joukkoon lorautin vaahtoutuvaa suklaakastiketta. Oli oikein hyvää niin.

    VastaaPoista
  4. Siis ihana idea ♥ Yleensä aina tulee vastaan mansikkabritoja -joka on kanssa ihan parasta- mutta tämmönen oiskin kivaa vaihtelua! :)

    VastaaPoista
  5. Voiko enempää juhannukseen sopiva leivonnainen olla kuin brita. ;) Näyttää ihanalta ja suklaiselta :D

    VastaaPoista