sähköposti : titantupa@gmail.com






perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kinkkupiirakat

Viikon kuluttua on tilaustyö 80-vuotisjuhliin ja lohikierteiden  lisäksi pyydettiin sinne jotain muuta suolaista tarjottavaa. Aloin selailla nettiä ja etsiä jotain juhliin sopivaa pientä suolaista .  Löysin mielenkiintoisen reseptin  Täykkärin blogista ja ajattelin testata sitä.
Poron sijasta käytin savukinkkua, mutta saa nähdä kumpaa tilaaja haluaa viikon kuluttua. 

 
Kinkkupiirakat
Nämä olivat kyllä oikein maukkaita! Kovin paljon persiljaa näihin ei tullut, koska en muistanut sitä kaupasta ostaa eikä oman kasvimaan persilja ollut vielä kasvanut , ei ainakaan viikko sitten. Hyviä olivat silti, mutta täydellä persiljamäärällä varmaan vielä parempia!


Tästä ohjeesta tuli 12 piirakkaa tehtynä tavallisen kokoiseen muffinspeltiin. En siis tehnyt minipiirakoita, kuten Täykkärin ohjeessa on tehty.

KINKKUPIIRAKAT

Pohja:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 150 g margariinia
  • ½ dl kylmää vettä
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe  ja juusto keskenään.
2. Lisää jauhoseokseen pehmennyt margariini ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
3. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
4. Kaulitse taikina ohueksi ja ota pyöreällä muotilla paloja. Laita palat muffinsvuoan koloihin.

Täyte : 
     
  • 1 sipuli (pilko ja kuullota pannulla öljyssä)
  • 150 g kylmäsavupororouhetta
  • 1 dl persiljaa silppuna
  • 200 g raejuustoa
  • 1½ dl mozzarellajuustoraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • mustapippuria (sekoita kaikki aineet)
1. Pilko ja kuullota sipuli pannulla. 
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
3. Jaa täyte taikinakuppeihin. 
4. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Kinkkupiirakat

Kinkkupiirakka
 Varsin mainio tarjottava juhliin , illanistujaisiin , ihan mihin vaan. Helppo valmistaakin kaikenlisäksi. 

2 kommenttia:

  1. Näitä kyllä kelpaa tarjota juhlissa! Tällaiset pikkupurtavat on tosi herkkua, mutta vievät myös aikaa tehdä, varsinkin kun taikina pitää asetella reunoille. Mutta maku palkitsee vaivannäön :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan. Näpertelyähän nämä ovat tekovaiheessa :)

      Poista