Tiikerikakku on aina yhtä hyvää peruskakkua. Otetaanpa Nalle Puhin filosofiaa tähän alkuun :
""Oikeastaan Tikrussa ei ole mitään vikaa", sanoi Nasu laiskasti. "Ei niin", sanoi Risto Reipas. "Oikeastaan ei kenessäkään ole", sanoi Puh. "Minä olen sitä mieltä", hän sanoi. "Mutta olen varmasti väärässä." "Et ole", sanoi Risto Reipas.
Eikä tässä tikrukakussakaan mitään vikaa ollut. Ihan pakko oli ottaa uunituoreana yksi pala vaikka monesti sanotaan, että kuivakakut ovat parhaimmillaan vähän myöhemmin. Enhä se pätee jouluisiin kakkuihin - tämä tiikerikakku oli suussasulavan hyvää ihan tuoreana.
Tuo kuvion muodostuminen on aina yhtä jännittävää - koskaan ei tiedä minkälainen raita sinne kakkuun tulee. Tällä kertaa tällainen ja toisessa kakussa varmaan ihan toisenlainen. Tein taas kaksi kakkua kerralla. Tässä resepti yhteen kakkuun :
Tiikerikakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa
1.Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ( 1.8 l)
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
3. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
5. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
6. Ota taikinasta 1/3 osa erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
7. Laita ensin kerros vaaleaa taikinaa kakkuvuokaan. Laita sen jälkeen kerros tummaa taikinaa. Sekoita se haarukalla vaalean taikinan joukkoon. Lisää loput vaaleasta taikinasta päälle.
8. paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Minulla oli tavallisia kananmunia, ei niitä suurempia. Sen takia laitoin taikinaan 7 kananmunaa. Vaikutti olevan ihan hyvä niin.
Ja sitten vaan herkuttelemaan.
""Oikeastaan Tikrussa ei ole mitään vikaa", sanoi Nasu laiskasti. "Ei niin", sanoi Risto Reipas. "Oikeastaan ei kenessäkään ole", sanoi Puh. "Minä olen sitä mieltä", hän sanoi. "Mutta olen varmasti väärässä." "Et ole", sanoi Risto Reipas.
Eikä tässä tikrukakussakaan mitään vikaa ollut. Ihan pakko oli ottaa uunituoreana yksi pala vaikka monesti sanotaan, että kuivakakut ovat parhaimmillaan vähän myöhemmin. Enhä se pätee jouluisiin kakkuihin - tämä tiikerikakku oli suussasulavan hyvää ihan tuoreana.
Tiikerikakku |
Tiikerikakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa
1.Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ( 1.8 l)
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
3. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
5. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
6. Ota taikinasta 1/3 osa erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
7. Laita ensin kerros vaaleaa taikinaa kakkuvuokaan. Laita sen jälkeen kerros tummaa taikinaa. Sekoita se haarukalla vaalean taikinan joukkoon. Lisää loput vaaleasta taikinasta päälle.
8. paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Minulla oli tavallisia kananmunia, ei niitä suurempia. Sen takia laitoin taikinaan 7 kananmunaa. Vaikutti olevan ihan hyvä niin.
Ja sitten vaan herkuttelemaan.
Nam! Todella kauniit raidat tässä kakussa varsinkin! :)
VastaaPoistaAina ihana ja herkullinen tiikerikakku. Nuo edelliset sämpyläsi olivat erittäin herkullisia myös! :)
VastaaPoistaKiitos teille molemmille. Ilmeisesti testasit porkkanasämpylöitä, Leena-muori :) Kiva jos olivat maukkaita :)
VastaaPoistaOnpas siun tiikerillä ihanat raidat! Se on aina vähän uniikki kuvio, toista samanlaista on vaikea saada aikaiseksi vaikka kuinka yrittäisi :))
VastaaPoistaKiitos! Juu ja aina jänskättää minkälainen kuvio sieltä paljastuukaan.
Poista