sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Päärynä-mokkapiirakka

Löysin kirjakaupan alennusmyynnistä sellaisen kirjan kuin  "Kahviherkkuja". Näkyy olevan alkuperältään saksalainen.
Siitä päätin testata ensiksi tällaisen mokkaisen päärynäpiirakan.

Päärynä-mokkapiirakka
Lopputulos ei ole samanlainen kuin kirjan kuvassa, koska en keskittynyt (taaskaan) tähän kunnolla, vaan ajatukset olivat jo seuraavassa askareessa - viikonloput loppuvat ihan kesken. Puuhaa riittäisi monen  päivän edestä, joten ajatukset kiirivät edelle :)
No, tein tämän siis vähän eri tavalla - en tarkoituksella vaan koska en lukenut reseptiä kunnolla. Laitan tähän alle se alkuperäisen reseptin :

Päärynä-mokkapiirakka
2 1/4 dl venhäjauhoja
vajaa 1 dl tomusokeria
50 g manteleita jauhettuna
suolaa
80 g pehmeää voita
3 rkl maitoa
Päälle:
100 g suklaata
1 tasainen tl pikaespressojauhetta
2 1/2 dl kermaa
3 päärynää
2 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 rkl rommia
2 tl vaniljasokeria

1. Siivilöi vehnäjauhot ja tomusokeri ja sekoita manteleiden, voin ja maidon kanssa nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna levätä viileässä noin 1 tunnin ajan.
2. Kauli taikina, aseta se voilla voideltuun piirakkavuokaan ja pistele useasti haarukalla. Peitä taikina leivinpaperilla, kaada kuivattuja herneitä päälle painoksi ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kahvijauhe viiten ruokalusikalliseen kermaa ja lisää kuorrutesuklaaseen. Kuori päärynät, pilko ne ja pirskota sitruunamehulla. Sekoita keskenään loput kermasta,kananmunat, rommi ja vaniljasokeri.
4. Poista herneet ja leivinpaperi piirakan päältä. Sivele piirakka suklaaseoksella ja aseta päärynänlohkot päälle. Kaada muna-kermaseos päälle. Paista 200 asteessa vielä noin 20 minuuttia.

Itse en huomannut sekoittaa tuota pikakahvi-kermaseosta suklaaseen ollenkaan. Tajusin sen vasta sitten, kun suklaa ja päärynät olivat piirakan päällä. Niinpä kaadoin seoksen toiseen kermaseokseen ja sen takia tuosta päällisestä tuli ruskea vaikka sen piti olla kermanvalkoinen.
Käytin tavallista pikakahvijauhetta, koska meillä ei ollut espressojauhetta. Tämä on ehkä enemmän aikuiseen makuun oleva piirakka, koska tuo rommi maistuu selvästi. Ehkä jättäisin sen pois kokonaan jos on tarkoitus, että lapsetkin syövät tätä.
Kuivattuja herneitä ei minulla ollut, joten tein tämän ilman sitä vaihetta

Tuo kirja on kyllä hyvä ostos. Leivonnaisten lisäksi siellä on erilaisten juomien ohjeita. Testattavaa siis riittää.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti