sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Muscovado-omenapaistos

Viime aikoina on tullut säilöttyä satoa oikein urakalla. Tai urakalla siihen nähden mihin itsellä on aikaa - olisipa vaan enemmän. 
Omenoista olen keitellyt hilloa, perunat ovat kellarissä säilössä, sipulit on nostettu ylös. Marjat melkein kaikki poimittu, tummia karviaisia olisi vielä kerättävänä. Hilloa ajattelinkin siitäkin tehdä.
Tänään laitoin mehumaijan porisemaan ja tuli vielä pari pullollista mustaherukka/valkoherukkamehua.   Maistui sekoitus ihan hyvälle. 
Omenoista ajattelin vielä  keittää mehua. Meidän omenasato on kovasti kelvannut madoillekin,suuri osa on sellaisia , joista voi käyttää vain osan. Ja onhan niitä tullut pilkottua! Pois en heitä vaikka olisi madonreikä toisella puolen omenaa.

Omenapiirakkaa en ollut vielä yhtään tehnyt tänä vuonna, joten reseptejä etsimään , kun siskoni oli miehensä kanssa tulossa käymään. Dansukkerin sivuilta löysin tällaisen muscovado-omenapaistoksen . Kuulosti hyvältä, joten päätin testata. 


Muscovado-omepaistos
Tämä olikin mukavan erilainen piirakka kuin aiemmat tekemäni! Paitsi että kiireellä kun tämän tein , niin luin reseptiä väärin. 1dl muscovadosokeria siellä lukee ja minä luin sokerin siirapiksi. Jostain kumman syystä :) 

Muscovado-omenapaistos

Ainekset
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte
5–10 omenaa (kuorittuna 550 g)
25 g voita tai margariinia
1 tl kanelia
1 tl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria



1.Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmuna hyvin vatkaten ja sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos vaahtoon. 
2.Painele jauhoripotettu taikina piirasvuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3.Kuori ja lohko omenat. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää omenalohkot ja kaneli. Kuullota lohkoja pannussa noin 10 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Ripottele vehnäjauhot ja muscovado omenalohkoille, sekoita hyvin. Jäähdytä. 
4. Kumoa täyte pohjan päälle vuokaan ja ripottele ruokokidesokeri täytteen päälle.
5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia
Itsekseni ihmettelin minkä takia minun tekemä paistos näyttää ihan erilaiselta kuin Dansukkerin sivuilla ja luin reseptin uudelleen läpi. Sieltähän se eroavaisuus löytyi. Tämä siirappinen omenapaistos oli kyllä oikein hyvän makuinen, reseptin väärin lukeminen ei sitä ollenkaan pilannut.  
Ehkä kuitenkin vielä jossain vaiheessa testaan reseptin mukaista piirakkaa , hyvää varmasti on sekin. 
 

4 kommenttia:

  1. Meidän omenapuu teki viime vuonna niin runsaan sadon, että tänä vuonna tuli vain muutama hullu "rupinen" omena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se jännää. Jos sitten ens vuonna voi taas odottaa kunnon satoa.

      Poista
  2. Oletpa ollut ahkerana. Ja mikä parasta, työn tuloksista saa nauttia pitkin vuotta. Omenasato jäi täälläkin päin olemattomaksi. Onneksi kaupasta aina löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on mukavaa kun kellarin hyllyillä on hillopurkkeja rivissä :)

      Poista