Kävimme ystävän luona syntymäpäiväkahvilla ja tein hänelle myös kahvikakun osana lahjaa. En muistanut ottaa kakusta kuvaa ennenkuin se oli jo pakattuna, mutta kyllähän tästäkin jotain näkee.
Tämä kakku olikin supersuklainen, koska taikinaan tuli sulatettua suklaata ja lisäksi suklaanmurujakin.
Pitänee tehdä itsellekin tällainen, en päässyt maistamaan, kun kakku säästettiin seuraavalle päivälle :) Taikinaa maistoin ja se oli hyvää!
Suklainen kahvikakku
Suklainen kahvikakku |
Tämä kakku olikin supersuklainen, koska taikinaan tuli sulatettua suklaata ja lisäksi suklaanmurujakin.
Pitänee tehdä itsellekin tällainen, en päässyt maistamaan, kun kakku säästettiin seuraavalle päivälle :) Taikinaa maistoin ja se oli hyvää!
Suklainen kahvikakku
2 dl | sokeria | |
4 kpl | kananmunia | |
150 gr | tummaa suklaata | |
150 gr | margariinia tai voita | |
4 rkl | kaakaojauhetta | |
1 tl | leivinjauhetta | |
2 dl | vehnäjauhoja | |
50 gr | maitosuklaata |
1. Voitele tavallinen kakkuvuoka huolellisesti.
2. Sulata tumma suklaa ja margariini vesihauteessa. Laita seos jäähtymään.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähdytetty suklaa-margariiniseos muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja ripottele ne sihdin läpi taikinaan.
5. Murenna maitosuklaa pikkurillin pään kokoisiksi paloiksi ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
6. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia.
7. Kaada varovasti lautaselle ja anna jäähtyä.
Ohjeen löysin Kotikokki.net reseptisivuilta.
2. Sulata tumma suklaa ja margariini vesihauteessa. Laita seos jäähtymään.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähdytetty suklaa-margariiniseos muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja ripottele ne sihdin läpi taikinaan.
5. Murenna maitosuklaa pikkurillin pään kokoisiksi paloiksi ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
6. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia.
7. Kaada varovasti lautaselle ja anna jäähtyä.
Ohjeen löysin Kotikokki.net reseptisivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti