tiistai 9. lokakuuta 2012

Bebe-leivos

Bebe-leivos
http://www.kinuskikissa.fi/isun-bebe-leivokset/ Tällä reseptillä tein tyttärien synttärikesteille myös bebe-leivoksia. Olivat erittäin maukkaita!


Omenapiirakka
Ja syksy kun on, niin omenapiirakkaa pitää olla. Tämä resepti on muodostunut suosikikseni,kun on omenapiirakasta kyse. Pirkasta olen tämän joskus bongannut ja ottanut talteen.
Pohja
180 g (n. 3 dl)vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g kylmää margariinia
1/2 kananmuna
Täyte
4 - 5 hapahkoa omenaa
2 - 3 rkl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
Päälle
1 1/2 kananmunaa
1 dl sokeria
25 g voita tai margariinia
1/2 dl kiehuvaa vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vaihe 1
Mittaa jauhot, sokeri ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon ja lisää paloiteltu, kylmä margariini. Aja seos murumaiseksi koneella. Riko muna esimerkiksi tasareunaiseen juomalasiin ja vatkaa tasaiseksi haarukalla. Kaada puolet munasta koneeseen ja seosta taikina tasaiseksi. Jätä taikina kulhossaan kylmään hetkeksi ja valmista täyte.
Vaihe 2
Poista omenoista siemenkota omenaporalla, kuori omenat ja leikkaa ne paksuhkoiksi lohkoiksi. Sekoita sokeri ja mausteet sekaisin ja ripottele omenalohkoille niin että lohkot tulevat tasaisesti maustetuiksi.
Vaihe 3
Taputtele pohjataikina jauhotetuin käsin kookkaan lasisen piirakkavuoan (halkaisija 26 - 27 cm) pohjalle ja reunoille. Lado päälle omenalohkot ja kypsennä piirakkaa 15 minuuttia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla.
Vaihe 4
Mittaa päällitaikinan ainekset. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi kasarissa, lisää vesi ja kiehauta seos. Lisää seos kiehuvana munavaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe vaahtoon vasta kun piirakkapohja on valmis.
Vaihe 5
Ota piirakka uunista ja kaada kakkutaikina omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka kypsentämistä, kunnes pintataikina on kypsä tikulla koitettaessa ja värittynyt. Paistoaika on noin 12 - 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa kylmänä. Sirottele päälle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvin onnistuneet bebe-leivokset! Onko sulla metallinen muotti vai mikä? Testasin noita kerran joihinkin kertakäyttöisiin metallivuokiin tai vastaaviin ja tuo pohja jäi jotenkin rumaksi.. Mut ihan syötäviä olivat. Testaan kyl vielä uudestaankin =)

    VastaaPoista
  2. Juu, metallinen muotti on käytössä. Ovat peräisin leipomoajoilta ja onneks ne on tullut säilytettyä, ovat tosi käteviä.

    VastaaPoista