tiistai 4. kesäkuuta 2013

Suklaa cupcake

Teimme tyttären kanssa suklaamuffinseja lakkiaisiin tarjottavaksi. Muffinsien ohje löytyi Mansikkamäen  blogista. Kun aloimme tehdä toffeetäytettä oli kello hieman vaille 23.00. Tarkoitus oli tehdä se täyte kondensoidusta maidosta, mutta aloin tutkailla ohjeita ja huomasin, että sitä pitää keittää kolme tuntia. Ei houkutellut siihen aikaan yöstä, kun juhlat olivat seuraavana päivänä.
Suunnitelma B pikaisesti käyttöön : tytär lähti kaupasta ostamaan Omar-toffeekarkkeja ja kuohukermaa. Sulatimme ne toffeemassaksi ja hyvää tuli. Ja nopeasti! Onneksi tämä kyseinen kauppa on avoinna klo 23.00 saakka :)
suklaa cup cake

Tässä ohje :

100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata

1. Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi, sokeri, kananmunat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan kevyesti sekoittaen. Rouhi suklaa ja lisää mukaan.
2. Lusikoi tai pursota taikina muffinssivuokiin (keskikokoisia muffinsseja 11-12 kpl). Paista 200 asteessa 15-20 min, kunnes ovat kypsiä.

Omenaporalla teimme muffinsiin reiän ja pursotimme sinne toffeetäytettä. Mansikkamäen ohjeesta poiketen emme siis laittaneet muffinseihin banaaniviipalette emmekä kermaa. Suklaapäällisen teimme Gummeruksen kirjasta " Kuppikakku päivässä pitää onnellisena" :

150 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
140 g pehmeää voita
280 g tmusokeria

1. Kuumenna kerma kiuehuvaksi kattilassa ja kaada se suklaapalojen päälle. Hämmennä tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä 20 minuuttia, kunnse se on sakeutunut. Sekoita välillä jäähtymisen aikana.
2. Laita kulhoon voi, siivilöi sekaan tomusokeri,vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon suklaaseos.
3. Pursota muffinsien päälle.

Muffinseista tuli erittäin täyteläisiä ja täyttäviä, kunnon herkkua! Varsinkin lapset pitivät niistä kovasti.

1 kommentti:

  1. Mukavaa, että on muitakin jotka yöllä leipovat. Minä vasta piristyn iltayhdeksän jälkeen ja saatan ihan hyvin leipoa vielä siihen aikaan. Juhlat on tietysti eri asia, silloin on tehtäväkin yötä myöten.
    Näyttää kyllä aika makoisalta :)

    VastaaPoista