Siskon miehen synttärikahveille tein baileys juustokakun. Se on jo pitkään ollut tehtävälistalla ja nämä synttärikahvit oli oivallinen tilaisuus toteuttaa se.
Siihen oli monia reseptejä, käytin Kinuskikissan sivuilta löytynyttä ohjetta. Sillä pienellä erolla, että minulla oli biscotin makuista baileys likööriä.
Kakku oli taivaallisen hyvää! Suussasulavan ihanaa, muidenkin syöjien mielestä. Koristelu tosin jäi vähän vaiheeseen, kun - yllätys yllätys - tuli kiire sen kanssa. Onneksi oli tuttuja syömässä ja kahvit juotiin siskon + miehensä kesäpaikassa. Ei haitannut tuollainen hieman vaatimattomanpi koristelu.
Sabluuna koristelu on tehty Mavilen verkkokaupan kakkusabluunalla.
Baileys juustokakku
Pohja ja reunat:180 kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
1.Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
3. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
4. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele.
Tätä teen pian uudelleen, oli niin hyvää! Onneksi tuossa Baileys likööripullossa riittää vielä juomaa moneen kakkuun.
Siihen oli monia reseptejä, käytin Kinuskikissan sivuilta löytynyttä ohjetta. Sillä pienellä erolla, että minulla oli biscotin makuista baileys likööriä.
Baileys juustokakku |
Sabluuna koristelu on tehty Mavilen verkkokaupan kakkusabluunalla.
Baileys juustokakku
Pohja ja reunat:180 kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
1.Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
3. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
4. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele.
Tätä teen pian uudelleen, oli niin hyvää! Onneksi tuossa Baileys likööripullossa riittää vielä juomaa moneen kakkuun.
Oi, tää on munkin tehtävä listalla! Joskohan vaikka kaveriporukan 30v bileisiin(?) ;)
VastaaPoistaSopii taatusti niihin bileisiin!
VastaaPoistaHerkulta vaikuttaa!
VastaaPoistaSabluunat ovat oivallinen ja nopea tapa koristella leipomuksia.
No sanopa muuta - onneksi on sabluunoita!
Poista