keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kissamainen synttärikakku

Kävimme jokin aika sitten yhdistyksemme (Suomen löytöeläinten kummit ry) puitteissa vierailulla Someron löytöeläinkodissa, synttärikahvien merkeissä. Löytöeläinkodin pitäjä täytti pyöreitä vuosia. Tein sinne kakun. Päivänsankari tykkää kalastaa ja löytöeläinkodissa on kissoja, joten kissat ja kalastaminen valikoituivat kakun aiheeksi.
Kiire oli taas kerran, joten kakku on vähän sinnepäin - paljon korjattavaa kakussa olisi, mutta ei se meidän kahvihetkeä haitannut. Maku oli  hyvä. Täytteenä oli vaniljamoussee mansikkahillon kera.
Synttärisankari otti kakun koristeena olevat kissat lampineen päivineen talteen, niitä ei kuulemma saanut syödä.

 

Kissakakku
 
 
Kissatkin ovat jotain ihan omaa rotuaa - en vain osaa muotoilla massasta aidon näköisiä eläimiä. Harjoitella pitää ja paljon!
Apulainenkin minulla oli tätä kakkua tehdessä. Nuorin tyttäreni teki nuo lumpeenkukat ja lehdet. Niin ja tuon kissojen välissä olevan kalan. Hieno juttu saada apua koristeiden tekoon! Toivottavasti hän innostuu siitä enemmänkin :)
Nuo kakun reunalla olevat kissat on tehty tällä muotilla.
 

7 kommenttia:

 1. Ihana kakku ja aivan mahtava tuo syy miksi kakun olette tehneet!!!
  Ja sitäpaitsi, te olette olleet vierailulla lähes meidän naapurissa! :) Meiltä on sinne löytöeläinkodille varmaankin n. 5 kilometriä matkaa, mutta jos olette tulleet vanhaa härkätietä pitkin, niin varmasti olette myös meidän talon ohi ajaneet! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanko totta! Tulimme Salontietä pitkin, Turusta Saloon ja siitä Somerolle. Oletko joskus käynyt löytiksellä? Meidän yhdistys on siellä paljon autellut Anssia, syystä että hän tekee tuota työtä yksin ja myös omia rahoja käyttää siihen. Nytkin siellä on vain yksi kissa, saimme kaikille kodin kevään aikana. Ja toivotaan, että meidän yhteinen leikkauskampanja paikallisten eläinlääkäreiden kanssa tuottaa tulosta - tulevaisuudessa vähemmän villejä ja kodittomia kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sit ette tulleet meidän talon ohi. Mutta jos olisitte jatkanut Härkätietä eteenpäin, ilman kääntymistä löytöeläinkodille, olisitte tulleet meidän talon ohi! :)
   Olen joskus toimittanut sinne Löytikselle muutamia karkulaiskoiria, mutta en ole siellä käynyt siellä sinä aikana kun siellä se on se uusi kissala. Mutta käyhän tsekkaamassa hyvän ystäväni & naapurini blogi, siellä silloin tällöin vilahtavat kaksi kisua, jotka molemmat ovat tulleet Someron löytöeläinkodista: http://tilamarttila.blogspot.fi/

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, käynkin katsomassa! Ties vaikka olisivat tuttuja kisulaisia :)

   Poista
 3. Symppiksiä noi kisut ;)) ihana idea tehdä kakku löytöeläinkodille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anssista (löytöeläinkodin pitäjä) on näiden vuosien aikana tullut melkeinpä ystävä, niin halusimme häntä muistaa. Ja koska hän tekee arvokasta työtä suurella sydämellä, niin hän on kakun ansainnut syntymäpäiväkseen :)

   Poista
 4. Söpöjä kissoja :) Pakko yhtyä muihin, ihana syy kakuntekoon! :D

  VastaaPoista