keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Valkosuklaapikkuleivät

Suklaiset pikkuleivät ovat aina hyviä. Myös valkosuklaalla höystetyt, se tuli testattua. Löysin tällaisen hyvältä kuulostavan reseptin Arlan   sivuilta ja päätinkin näitä testata juhannuksen kahvipöytään.

Valkosuklaapikkuleivät

Olivat oikein maistuvia ja valmistaminenkin sujui tuossa tuokiossa.

Valkosuklaapikkuleivät

  • 200 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 12 tl vanilliinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 12 dl kaurahiutaleita
  • 12 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g valkosuklaata

  •  
    1.Vaahdota sokerit pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa kananmunat seoksen joukkoon yksitellen. 2.Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja sekoita joukkoon rouheasti murennettu valkosuklaa. Jos haluat keksien pinnalle näkyviä suklaahippusia, säästä osa suklaasta myöhemmin käytettäväksi.
    3. Sekoita jauhot taikinan joukkoon pienissä erissä. Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.
    4. Muotoile pellille leivinpaperin päälle isoja pyöreitä cookies-pikkuleipiä. Jos haluat pinnalla näkyvän suklaahippusia, painele aiemmin talteen ottamasi suklaa murusina keksien pinnalle.
     5.Paista keksejä 200 asteessa 8-10 minuuttia. Nosta valmiit keksit pelliltä varovasti jäähtymään, jotta niihin muodostuu rapsakka pinta.
     
    Hyviä olivat! Tähän reseptiin voi varmastikin kokeilla ihan mitä vaan suklaata, oman maun mukaan.
     
     

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti