perjantai 4. heinäkuuta 2014

Raparperikakku kondensoidulla maidolla

Raparperiä vielä riittää. Elämää Koivurannassa blogissa oli tällainen mielenkiintoiselta kuulostava raparperipiirakka / kakku. Helpon oloinen ohjekin, joten sitähän oli kokeiltava.

Raparperikakku kondensoidulla maidolla
Minun kakusta tuli ihan eri värinen kuin Nannen, liekö raparperia ollut vähemmän :) Nannen kakku oli kauniin vihertävä, minun tuollainen toffeenvärinen. Hyvää tämä silti oli, kondensoitu maito pehmentää kivasti raparperin kirpeyttä.
Kuvakin pikaisesti otettu iltamyöhällä, savijäniksen laitoin somisteeksi kun muuta en keksinyt.
Olisihan tätä ollut kiva koristellakin jollakin, mutta kun arki-ilta oli ja väsymys painoi päälle, niin en sen kummemmin siihen jaksanut perehtyä.

Pohja :
200 g digestivekeksejä
90 g sulatettua voita
Täyte:
300 g raparperiä
1 dl vettä
1 purkki kondensoitua maitoa
3 keltuaista

1. Murskaa keksit, lisää sula rasva ja sekoita hyvin. Laita 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele seos  vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Keitä pilkottuja raparperejä vedessä noin 15 minuuttia.
3. Soseuta raparperit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja keltuaiset. Soseuta sauvasekoittimella vielä hetki.
4. Kaada täyte pohjan päälle, paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
5. Ota kakku pois uunista. Jäähdytä ja koristele.


 

2 kommenttia:

  1. Kondensoitu maito sopii tosi tosi hyvin tällaisiin täytteisiin ja tämä oli varmaan tosi hyvää. Tein itsekin joskus vastaavanlaista, mutta pistin päälle vielä marenkia, löytyy täältä jos haluat vilkaista http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/03/makean-kirpea-raparperi-piirakka.html Mullakin tuo täyte näyttää enempi vihertävältä.. Tuli mieleen, käytitkö kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa vai keittämätöntä?

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku! Mun raparperit alkaa vasta nyt kasvaa ja uusia pieniä alkuja on valtavasti. Ohuita tosin ovat, mutta kyllä niistä kakun tai pari saa leivottua.

    VastaaPoista