tiistai 12. elokuuta 2014

50 henkilön rippikakku

Toinen loman lopettajaiskakku oli tämä tuttavalle tehty rippikakku. Tein tähän viisi kappaletta neljän munan kaakaoista kääretorttupohjaa.
Rippikakku
Hieman kiireisellä aikataululla tämä tuli tehtyä. Keskiviikkona sain tilauksen, silloin olin reissun päällä. Torstaina aloin tehdä koristeita. Yleensä tykkään varata reilusti aikaa koristeiden tekoon ja kakun suunnitteluun, joten onneksi olin vielä lomalla. Oli sentään enemmän aikaa kuin olisi ollut työpäivän jälkeen.
Kukat ovat renshawin kukkamassaa + sokerimassaa. Päällä vaahtokarkin makuista kaulintamassaa.
Ruusujen teossa käytin tätä muottia. Risti on tehty silikonimuotilla, jonka olen aikoinaan ostanut Modernosta Turusta. Nyt sitä liikettä ei enää ole.
Täytteeksi tähän tuli vaniljamousseeta ja vadelmamousseeta. Molemmat täytteet tein kaksinkertaisina. Vaniljamousseen voisi ehkä tehdä 2,5 kertaisena, saisi muhevammat kerrokset.
Vaniljamousseen sekaan oli vielä toivottu vadelmia .Tuoreista vadelmista sai makoisat täytteet ! On kyllä mahtavaa, kun on tuoreita marjoja käytettävänä täytteisiin ja muihin leipomuksiin !
Pursotukset ovat Knorrin Kuohu Visp Piskeellä tehtyjä. Tätä Visp Piskettä saa tukusta (K-noutotukku ainakin) , se on vähälaktoosinen vispautuva maitopohjainen kasvirasvasekoite. Oikein hyvän makuistakin ja varsinkin näin kesähelteillä suosin sitä. Sen saa vaahtoutumaan takuuvarmasti ja pursotukset pysyvät kauniina kakun reunoilla vaikka onkin vähän kuuma.
Kukkiin ja kakun päälle piti vähän suihkauttaa kimalletta juhlan kunniaksi.   Sokerihelmet kakun pinnalla ovat näitä.2 kommenttia: