sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Red Velvet kääretorttu

Namihiiren  kakkukisailusta oli seuraavan kääretortun testaamisen aika. Halusin isänpäivän kahvipöytään tehdä jonkun kääretortun ja kävinkin taas Namihiiren kisailun tuloksia katsomassa. 
Päädyin Suklaapossun Red velvet - kääretorttuun.  Minun kääretortusta ei tullut niin kaunista kuin Suklaapossun :) Tosin tässä kuvassa on leikattu vain ihan päätypala, voihan olla että keskellä kääretorttua on kauniimpia paloja. Reunaan kun yleensä tulee laitettua vähemmän täytettä.
Red velvet kääretorttu

Punaisuutta olisi saanut olla enemmän, laitoin näköjään turhan vähän punaista pastaväriä. Makuunhan sillä ei ollut vaikutusta, ulkonäköön vain. 
Mukavan mehevä tuo kääretorttupohja ja täytekin oikein hyvää. Tässä vielä Suklaapossun Red Velvet kääretortun ohje :

Red velvet kääretorttu:

Pohja:
4 munaa
1,75 dl sokeria
1 rkl öljyä
50 g ranskankermaa
2 tl valkoviinietikkaa
punaista pastaväriä
1,75 dl vehnäjauhoja ( laitoin osittain spelttijauhoja)
4 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Täyte:
50 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,75 dl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta ( laitoin vanilliinisokeria)

1. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele se kevyesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy, ranskankerma, valkoviinietikka ja punainen väri.
3. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri, sooda ja suola. Siivilöi punaiseen munavaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista n. 13-15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä kiinteältä. Varo ylipaistamista, jotta pohja ei kuivu ja repeä käärimisvaiheessa. 
4. Sillä aikaa kun pohja on uunissa, ripottele siro-sokeria ohut kerros leivinliinan päälle. Kippaa kypsä pohja heti sokerikerroksen päälle leivinliinalle. Irrota leivinpaperi pohjan päältä varovasti. Kääri kuuma pohja samantien kevyesti leivinliinan avulla rullalle ja jätä jäähtymään. Jäähdytä pohja kokonaan ennen täyttämistä.
5. Aloita täytteen tekeminen, kun pohja on (melkein) jäähtynyt. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa vatkaimella voimakkaasti, kunnes ne hieman vaahtoutuvat (n. 1-2 minuuttia). Vatkaa joukkoon tomusokeri muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten sekä lopuksi vaniljajauhe. 
6. Kääri jäähtynyt pohja varovasti takaisin päin. Rullan sisin osa saattaa jäädä hieman rullalle. Älä kuitenkaan avaa sitä väkisin aivan loppuun asti, ettei pohja repeä. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja tasoita. Laita täytettä myös rullalle jääneen reunan alle tasainen kerros.
7. Kääri rullalle. Aloita kääriminen napakasti, mutta anna loppu rullan kääriytyä leivinliinalla rullaten. Nosta varovasti tarjoiluvadille ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi. Siisti vielä reunoja ennen tarjoilua.  

Kiitos Suklaapossulle reseptistä, oli erittäin hyvää! Reunapalasta jo maistoimme. Isänpäivän kahvipöytään iltapäiväksi pitää säästää loput.

Red Velvet kääretorttu

 
 





2 kommenttia:

  1. Kaunis tuo minusta on, ei edes revennyt :) Kiva, että kääris maistui :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli tosi hyvää, ei jäänyt kuin pieni pala jäljelle. Jotenkin niin mukavan täyteläinen tuo pohja.

      Poista