tiistai 2. joulukuuta 2014

Piparkakkukuusi talon pihalle

Isojen talojen ja kirkon pihalle teen  piparkakkukuusenkin. Kerronpa tässä kuinka sen teen. 

Piparkakkukuusi
Tässä ylempänä olevassa kuvassa siis valmis kuusi. Minulla on pahvista leikatut palat , yksi iso ja neljä puolikasta. Ihan vapaalla kädellä olen ne kaavat tehnyt. 


Osia tarvitaan siis neljä. Tuo keskimmäinen osa on korkeudeltaan 7 cm ja alareunasta mitattuna leveys on 6 cm. Pienet osat ovat korkeudeltaan 6 cm ja alareunasta mitattu leveys on 3,5 cm. 
 
Ennenkuin alan osia liimailla yhteen sulatetulla sokerilla tasoitan osia alareunasta ja pienempiä osia tuosta reunasta joka tulee isoimpaan osaan kiinni. Mielestäni tarttuu helpommin kiinni, kun pintaa on "rouhittu":


Tämän jälkeen kiinnitän pienemmät osat isoon palaan kiinni sulatetulla sokerilla. Käytän hedelmäsokeria, se ei tummu niin nopeasti kuin tavallinen sokeri ja mielestäni hedelmäsokeri sulaakin nopeammin. Kastan palan pitkän sivun sulaan sokeriin ja nopeasti kiinni isompaan palaan : 


Tässä kaikki neljä osaa kiinnitettyinä :


 
Tämän jälkeen koristelen kuusen pikeerillä. Pursotan pieniä palloja kuusen oksille.
Jos joku osa tuntuu olevan hieman huterasti kiinni, niin tässä vaiheessa voi pursottaa vähän pikeeriä saumoihin
ja tuplavarmistaa kiinni pysymisen. 


Koristelun jälkeen siivilöin vielä kuusen päälle tomusokeria. Kuusesta voi ottaa ihan näin kiinni, kunhan muistaa pitää kiinni isosta osasta eikä noista pienemmistä :


Helpompaa siivilöidä tomusokeria tasaisesti, kun voi nostaa kuusen ylemmäs. Ja tässä vielä valmis kuusi :


Tämän jälkeen kastan kuusen alareunan sulatettuun sokeriin ja liimaan kuusen paikoilleen piparkakkutalon pihalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti