sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kinuskikakku appelsiinivaniljamousseella

Ystävämme tytär valmistui lastenohjaajaksi ja minulta pyydettiin kakkua valmistujaisiin. Mieluisa tehtävä ja olenkin moniin heidän juhliin saanut tehdä kakun. 
Halusivat yksinkertaisen kinuskikermakakun eikä muita koristeita päälle kuin muutama mansikkasiivu. Ystäväni pyysi appelsiinivaniljamousseeta täytteeksi ja tämä olikin minulle uusi täyte. Mukava saada kokeiltavaksi välillä jotain uutta. 
Löysinkin Tiituskan  blogista mielenkiintoiselta kuulostavan täytteen. Vieläpä ilman liivatetta, joten tämän valikoin juhlakakun täytteeksi.

Kinuskikakku appelsiinivaniljamousseella
Kakku on ulkonäöltään kovin vaatimaton eikä kinuskikaan onnistunut ihan niinkuin olisin toivonut, mutta maku oli mitä parhain! Juhlaväki kehui kakkua kovasti ja itsekin sitä juhlissa maistoin ja täytyy myöntää, että oli vallan erinomainen täyte! 
Tätä käytän toistekin , sekin on plussaa ettei tarvitse liivatteen kanssa pelailla. Ehkä muotokakkua tehdessä pitää lisätä liivatetta, mutta tällaisessa tavallisessa meni ihan hyvin ilman. 
Sain ystävältäni luvan ripotella päälle värisokeria, tuo kinsukin kirjavuus ja epätasaisuus häiritsi.Värisokerilla vähän yritin sitä peittää :)
 Sellaisenkin ilmiön huomasin, että mansikoiden ympäriltä kinuskin väri vaaleni jääkaapissa.
Onneksi nämä pienet virheet eivät ystävääni häirinneet ja hyvä makuhan siinä se tärkein oli.

Tämän alla olevan ohjeen  tein kaksinkertaisena, kakun halkaisija 24-26 cm

Appelsiinivaniljamousse:
1 dl kuohukermaa
½ prk flora vispiä
1 prk appelsiinituorejuustoa
4 rkl appelsiinimarmeladia (paseeraa kuoret pois)

vaniljatanko


Mittaa kuohukerma kattilaan ja lisää vaniljatanko. (vaniljatangon sisältä kannattaa kaapia siemenet kerman sekaan) Kuumenna kiehuvaksi ja jäähdytä. Sekoita kerman joukkoon appelsiinituorejuusto ja appelsiinimarmeladi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sekoita varovasti sekaisin.

http://titantupa.blogspot.com/2015/05/appelsiini-vaniljamoussee.html


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti