torstai 17. joulukuuta 2015

Turun VPK:N talon joulumyyyjäiset

Viime aikoina en ole juurikaan muuta ehtinyt leipoa kuin piparkakkutaloja. Perinteenähän minulla on Turun VPK:n talon joulumyyjäiset joka vuosi, ollut jo yli kymmenen vuoden ajan. Tosin sinne kyllä leivon jotain muutakin jouluista herkkua, yleensä kuivakakkuja. Myös aviomies osaallistuu tekemällä mm. kakkutikkareita.
Tänä vuonna ensimmäistä kertaa vanhin tyttäreni leipoi myyjäisiin leipää. Perinne siis jatkuu.

Kyllähän sitä taas vilahti mielessä neljän aikaan aamuyöllä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, että onko siinä touhussa mitään järkeä. Paikan päällä ne mietteet taas unohtuivat. Siellä myyjäisissä on niin mukava tunnelma, joululaulut soivat taustalla ja ihmisillä (ainakin useimmilla) on hyvä joulumieli. 
Muista myyjistä on vuosien kuluessa tullut tuttuja. Tuttuja, joita tapaa aina kerran vuodessa joulumyyyjäisten merkeissä. 
Aikaa kun olisi enemmän, olisi vaikka mitä leivottavaa myyjäisiin. Työn ohessa kun sitä tekee niin aika vaan on rajallinen. Näitä tuotteita kun ei oikein voi kuukausia aiemmin valmistaa. 
Kuvat kertokoon lisää :


Joulumyyjäiset
Keskimmäinen tyttäreni oli mukana myyntipöydän takana auttamassa. Muumipiparkakut ovat lasten mieleen. Kolmea eri kokoa olevien piparkakkutalojen lisäksi tein ensimmäistä kertaa kahdenlaisia piparkakkulyhtyjä. Toinen avoin ja toinen kannellinen. Molempiin saa led-kynttilän sisälle. Niistä tuli melko kivoja. Aviomies teki myyjäisiin banaanimuffinseja possu- ja kissateemalla. Myyjäisten tunnelmaa lisää Turun VPK:n talon juhlavat puitteet.

Olen mukana Suomen löytöeläinten kummit ry:n toiminnassa ja yhdistyksemme olikin myyjäisissä 13.12. myymässä arpoja, joiden tuotto menee löytöeläinten hyväksi.
Arpajaisvoittojen lahjoittajina Heirol, Studio Satu (Turku), tmi Mavile, Muovitukku ja useat yksityiset henkilöt. Suuri kiitos kaikille!Arvat tekivät kauppansa. Tuotolla voimme taas hoidattaa muutaman kodittoman kissan eläinlääkärillä, jolloin niille voi alkaa etsiä uutta kotia. 
Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta : www.slekry.com

Ensi vuonna uudelleen, enhän sieltä enää poiskaan osaa olla! Hyvää joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti