maanantai 7. maaliskuuta 2016

Meriaiheinen rippikakku

Nuorimman tyttäreni ystävän rippijuhliin sain tehdä kakun. Viime vuonna tein tämän tytön siskolle rippikakun ja nyt oli Josefinan vuoro. 
Aiheeksi annettiin meri ja toiveina koristelun suhteen sen verran, että kakussa olisi ainakin majakka, purjevene, simpukoita, köysi, rippiristi ja Josefinan nimi. 
Tämä aihe oli mielestäni mahtava ja tuskin maltoin odottaa , että pääsisin koristeleman kakkua. Se on mielestäni aina se hauskin osuus.


Meriaiheinen rippikakku
Olisi tehnyt mieli vaan jatkaa ja jatkaa koristelua,  tämä kakunteko vei ihan muihin maailmoihin. Mutta johonkin on kuitenkin hyvä lopettaa ettei kakusta tule sekametelisoppaa. Nuo reunuksen kalatkin jätin valkoisiksi, koska lisävärit olisivat mielestäni pilanneet kakussa jo olevien värien harmonian.
Kalat on tehty tällä muotilla 
Kala-silikonimuoti

Kala kakunkoriste 
Purjevene ja majakka on tehty ilman muotteja, kuvista mallia katsomalla. Purjeveneen mastossa on hammastikku massan alla, sain sen siten pysymään paremmin pystyssä. Tuon spinaakkerin (etupurje) teko jännitti, mutta hyvin se kuivui kohtalaisen sopivan muotoiseksi ja sain sen jopa ehjänä kiinni veneeseen. Kiinnitin sen ja muut osat elintarvikeliimalla ja vahvistin liimausta vielä pikeerillä. Simpukat on tehty tällä muotilla . Ihastuin vallan tähän muottiin, sillä sai niin aidon näköiset simpukat tehtyä. Tein niitä vähän ylimääräisiäkin, kun en malttanut lopettaa. 


Simpukka kakunkoriste
Lisäsin valkoiseen massaan hieman eri värejä (pastaväri tai erivärinen massa) ja painoin massan muotiin - simpukankuori oli valmis! Joihinkin tupsuttelin lisäksi  tomuväriä lisää sävyä antamaan. 
Köyden tekoa varten oli onneksi muotti , pääsi helpommalla kuin jos olisi alkanut itse punoa köyttä massasta. 

Kakussa oli mansikka- ja vaniljamousseet. Tuttu makupari, sopii mainiosti yhteen. Tuo mansikkamousseen linkki menee vadelmatäytteeseen, mutta siihen vain vaihdetaan vadelmien tilalle mansikka. 
Tässä kakussa oli kaksi kerrota mansikkatäytettä ja yksi kerros vaniljatäytettä. Tein nämä molemmat täytteet tuplana, hieman niitä jopa jäi vaikka olikin näin isosta kakusta kyse. Sain meille itselle tehtyä kääretortun täytteistä, joita jäi yli. 
Pohjia tässä kakussa oli yhteensä neljä kappaletta, á 4 munan pohjia. Jos haluaa yhden kerroksen mansikkaa ja yhden vaniljaa, niin mansikkamousseen voi tehdä yksinkertaisena. Mielestäni tuo vanilja kannattaa tehdä levykakkuun kaksinkertaisena, muuten tulee kovin ohut kerros täytettä. Levykakun pohjat teen tällä ohjeella :

Levykakkupohja


4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

3. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
4. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti ettei se tartu pohjaan kiinni.

Kakun ja massan välissä oli eristeena sveitsiläinen marenkivokreemi. 


Tässä kakussa oli kiva aihe, vähän erilainen kuin yleensä. Seuraavaa kakkuprojektia odotellessa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti