sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Runebergin torttu

Viikonloppu meni taas yhdessä hujauksessa. Piti tehdä sitä , tätä ja tota ja vielä leipoakin vaikka mitä. Aina on suuret suunnitelmat perjantaisin, mutta sunnuntai iltana saa huomata, että suuri osa jää tekemättä. Tosin joskus pitää kyllä vaan olla möllöttää, eihän aina voi suorittaa ja tehdä jotain. Muuten ei jaksa maanantaisin aloittaa työviikkoa jos viikonloputkin ahertaa.

Runebergin päivänä kuitenkin pitää tehdä perinteiset Runebergin tortut  .   Tällä Perniön leipurilta perityllä reseptillä ne aina teen. Ehkä joskus testaan muunkinlaisia, mutta toistaiseksi tämä on hyväksi koettu. 

Runebergin torttu
Tuolla linkin alla on näille resepti ja teko-ohje.

Tämä Mavilen kertakäyttöinen pursotinpussi on tosi kätevä. Niitä on kahta kokoa ja niitä saa ostaa kappaleittain. Kun on vähäinen määrä pursotettavaa, niin minun mielestä tällaista pientä pussia on kiva käyttää. Ja vaikka tämä on " kertakäyttöinen", niin minä olen silloin tällöin pessyt pussin ja käyttänyt uudelleen. 

kertakäyttöinen pursotinpussi

Runebergin torttu
Huomenna onkin taas maanantai. Siitä se viikko lähtee käyntiin ja kohti kevättä mennään koko ajan. Se on ainakin positiivista. Tosin taitaa tulla ensi viikosta kylmä. Onhan se muutaman asteen pakkanen kivempaa näin helmikuussa kuin tällainen loskakeli. 1 kommentti:

  1. Runebergin tortut ovat kyllä niin herkullisia! Tulee syötyä niin harvoin, että täytyisi tehdä aina tupla-annos, koska ne häviävät hetkessä :)

    VastaaPoista