maanantai 15. huhtikuuta 2019

Inkivääri-kurkuma juoma

Me tykätään nauttia inkivääri-shotteja ja innostuinkin tässä taannoin itse kokeilemaan sellaisen juoman tekoa. Tulee edullisemmaksi kuin ostaa kaupasta valmista juomaa.
Tästä tulikin kirpaisevan hyvää. Joku ei varmaankaan tykkää ollenkaan, koska tämä tosiaan maistuu kirpeän kitkerältä , mutta jostain kumman syystä olen tykästynyt tähän kovasti. Ja toki kitkeryyden  määrää pystyy muuttamaan joko vesimäärällä tai lisäämällä hunajaa.
Luin jostain, että kurkuman maku voimistuu keitettäessä ja tätä juomaa keitään.
Inkivääri-kurkuma juoma
Värikin on iloisen keltainen, liekö kurkuman vaikutusta. Ensimmäisellä kerralla tätä tehdessä en ollut ottanut huomioon kurkuman värjäävää ominaisuutta ja pitkään minulla  olikin osa kynsistä keltaisena. Ja keltaista väriä oli keittiössä siellä sun täällä, mihin nyt olin sattunut koskemaan :)
Toisella kerralla ymmärsin laittaa kertakäyttöiset käsineet käteen .

Kurkuma-inkiväärishotti

200 grammaa sitruunaa (n. 2 sitruunaa)250 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä75 grammaa pieneksi paloiteltua kurkumaa1,5 l vettä
(hunaja)
Huuhtele ja leikkaa kurkuma ja keitä yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa. Lisää halutessasi hunajaa maun mukaan hieman viilenneeseen juomaan.


Tapanani on laittaa shottilasiin hieman juoksevaa hunajaa ja sen jälkeen juomaa päälle. Sekoittelen hunajan joukkoon , koska muussa tapauksessa se jää lasin pohjalle , kylmän nesteen takia.
Kyllä tällä alkaa aamu kirpaisevan hyvin!
Kunto Plussan ohjeessa sanottiin kurkumasta , että   se tekee juomasta " entistä terveellisemmän, sillä sen sisältämä kurkumiinilla on tulehdusta lievittävä vaikutus."   


Kunto Plus sivuilla on muitakin shottireseptejä, jos ei halua kurkumaa käyttää .Lueskelin muutenkin kurkuman ja inkiväärin terveysvaikutuksista. Ovatko ne sitten missä määrin totta, ken tietää, mutta ainakin aion jatkaa tämän juoman nauttimista. Ei siitä luulisi ainakaan haittaa olevan :)


7 kommenttia:

 1. Inkiväärishottia olen maistanut, mutta en kurkumalla maustettuna. Tämä pitääkin laittaa testiin.

  VastaaPoista
 2. Sama täällä kuin Nannella, inkiväärishotti on tuttu. Pitääpäs kokeilla kurkumalla. Kiitos pirteästä vinkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla :) Aika tyrmäävä maku siinä kurkumassa, mutta jotenkin siihen jää koukkuun .

   Poista
 3. Oi, että. Tässä yhdistyy kaikki, mistä pidän. Olen tehnyt inkiväärishotteja ja kurkumashotteja, mutta en sellaista, jossa olisi molemmat. Pitääpä testata. Kurkuma on tosi ihanan makuista, mutta ainoa miinus, että työtaso pitää ennen työskentelyä aina suojata. Aurinkoista viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin ! Kyllä, kannattaa suojata :)Ensimmäisen satsin jälkeen keltaisia jälkiä oli vähän siellä sun täällä :)

   Poista
 4. Kurkuman terveydelliset aineosat uuttuvat veteen vain, jos siihen on lisätty mustapippuria!!!!

  VastaaPoista