sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Helpot banaaniskonssit

Välillä banaanit ehtivät ylikypsiksi vaikka minä mielelläni syönkin erittäin kypsiä banaaneja. Silti joskus ovat turhankin "ruskettuneita" ja silloin niistä voi leipoa vaikka näitä maukkaita ja helppotekoisia banaaniskonsseja. Resepti löytyi Feel Good Kitchen- blogista



Hyvän makuisia ja meheviä! Oivallisia retkievääksi tai ihan kotona välipalaksi. Tai aamiaispöytään. 

BANAANISKONSSIT


2 kypsää banaania

0,75 dl rypsiöljyä
3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 dl täysjyväjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
2 rkl vaahterasiirappia

1. Lämmitä uuni 200 asteeeen.

2. Soseuta banaanit haarukalla . Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita hyvin. Jos taikina tuntuu liian löysältä niin lisää jauhoja 1 rkl kerrallaan, kunne saat muotoiltavan taikinan.
3. Kumoa taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja taputtele pyöreäksi, matalahkoksi kakuksi. Jauhota käsiä jos tuntuu, että taikina tarttuu sormiin.
4. Leikkaa kakku paloihin, esimerkiksi kahdeksaan. Minä leikkasin tämän taikinapyörällä, mutta en ihan kokonaan irti toisistaan tässä vaiheessa.
5. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

FEEL Good Kitchen bloggaaja oli lisännyt vielä hyviä huomioita loppuun. Toistan ne hänen huomiot vielä tässä:


* Täysjyväjauhojen sijasta voi käyttää kaurajauhoja tai muita jauhoja. Ei kuitenkaan kookosjauhoja.

* Kaurahiutaleiden sijasta voi käyttää jauhoja.
* Rypsiöljyn tilalla voi käyttää margariinia tai kookosöljyä. 
* Vaahterasiirapin sijaan voi käyttää mitä tahansa muuta makeuttajaa, esimerkiksi siirappia tai sokeria. Tämän avulla voi myös vaikuttaa skonssien makeuteen. Jos haluaa makeampia niin sitten vaan enemmän siirappia / sokeria :)



Jäi vakiokäyttöön tämä resepti. Erittäin maukkaita ja kaiken lisäksi helppo ja nopea ohje.

Tällaiset äkkiä toteutettavat ohjeet ovat kivoja, koska ne voi toteuttaa melkeinpä hetken mielijohteesta.  Joskus toki on mukava häärätä keittiössä pitkään ja hartaasti jonkun leipomuksen kanssa.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti