torstai 10. helmikuuta 2022

Kakku käsitöitä harrastavalle

 Pitkästä aikaa sain tehdä kakkua! Eläkkeellä oleva työkaverini tilasi kakun miniänsä
50 v. juhliin. Ja mikä parasta , käsityöaiheinen kakku oli minulle ihan uusi juttu. Teemakakkuja on aina niin kiva alkaa suunnitella ja onhan se toteuttaminenkin kivaa. Varsinkin koristelu. 


Nuo lankakerät ovat riisimuromassaa , joka on päällystetty sokerimassanauhoilla. Nappeihin minulla on silikonimuotti. Neula ja puikot ovat myös sokerimassaa. Kakussa on kahta eri makua ; vadelmamousseeta ja vaniljamousseeta. Molempia yksi kerros eli tässä on kolme kappaletta neljän munan levykakkupohjia.  Pursotusten päälle ripottelin vähän bling blingiä. 

Laitan tähän riisimuromassan ohjeen. Tästä tuli neljä kohtalaisen kokoista lankakerää . Loppu massa meni parempiin suihin  :) Varsinkin lapsenlapset pitivät siitä kovasti. Kävi mielessä, että massasta voisi tehdä jotain patukoita ja päällystää ne vaikka suklaalla. Nams. 

Riisimuromassa kakun koristeisiin :

7 dl riisimuroja , 150 g vaahtokarkkeja, tilkka öljyä

Käytä joko pieniä vaahtokarkkeja tai silppua isommat pienemmiksi paloiksi. Öljyä mikron kestävä kulho kevyesti ja laita vaahtokarkit kulhoon. Sulata vaahtokarkkeja 30 sekuntia kerrallaan , väillä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Lisää riisimurot sulaan vaahtokarkkimassan joukkoon ja sekoita . Sekoittaminen onnistuu parhaiten öljytyin käsin. Varo ettet polta itseäsi, massa on aluksi kuumaa!

Keriä varten tehdyt massapallot kannattaa laittaa jääkaappiin odottamaan päällystämistä. Päällystä pallo ensin ohuella massakerroksella. Ala sen jälkeen kiertää pallon ympärille sokerimassanauhaa. 

Monikäyttöinen massa (maistuu hyvälle) ja siitä saa kevyitä kakun koristeita . Jos tuollaisen pallon olisi tehnyt pelkästään sokerimassasta, niin sille olisi tullut aikalailla painoa. 


Ilmeisesti juhlaväki söi lankakerät, kuten toki oli tarkoituskin :) Mitäpä niitä säästelemään. Päivänsankari oli ottanut muutaman napin muistoksi 50 v. juhlistaan. 

Ihanaa tätä oli tehdä! Ja tästä heräsi ajatus, että pitäisikö herättää joku käsityö-Maritta henkiin. Kyllä sitä kouluaikoina tuli kudottua, ihan vapaa-ajallakin, mutta sen jälkeen se on aikalailla hiipunut. Minun sisko on nyt aikuisiällä opetellut kutomisen ja virkkaamisen uudelleen, kuulemma youtubesta löytyy hyvät ohjeet. Kaivoin kaapeista jopa lankakerät esiin, siellä ovat pölyttyneet vuosikausia. Tuossa vieressä ne odottavat, että niille tehtäisiin jotain. Muovikassillinen lankakeriä.

Alkuun pääseminen vaan on niin vaikeaa. Ja eilen taas kävin kirjastossa lainaamassa viisi kirjaa . Vapaat hetket tulee käytettyä siis lukemiseen :D Kyllä kai noille lankakerillekin käyttöä tulee vielä - jossain vaiheessa. Eläkkeellä viimeistään ! No ei, aion kyllä ihan lähiaikoina yrittää saada jotain sukkaa alkuun. Hauska olisi nähdä osaako sitä vielä. 


4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kakku ja varmasti ilahdutti päivänsankaria! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat onneksi tykänneet tästä ja aihe oli erittäin sopiva päivänsankarille. :)

   Poista
 2. Minusta todella erilainen ja kivan kaunis kakku ja varmasti myös hyvää.

  VastaaPoista
 3. Hauskoja ovat nämä teemakakut . Onneksi olivat tykänneet kakusta, sain kuulla jälkeenpäin :)

  VastaaPoista