tiistai 24. tammikuuta 2023

Kinuski-nougatkääretorttu

Kääretottuja on nopea tehdä jos herkkuhammasta alkaa kolottaa. Tosin tätä kinuski-nougatkääretorttua varten ei välttämättä ole tarvittavia raaka-aineita koko ajan kaapissa. Ihan niin ex-tempore tätä ei välttämättä tee, toisin kuin esimerkiksi kanelivoikreemillä täytetyn kääretortun  tai unelmatortun

Tämän kyseisen kääretortun ohjeen löysin K - ruoka - sivuilta.  


Kinuski-nougatkääretorttu 

Tässä vielä resepti :

Kinuski-nougatkääretorttu 

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Nougat:

1 dl sokeria

1 dl mantelirouhetta

Täyte:

2 dl kermaa

250 g rahkaa

1 dl kinuskikastiketta

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. 

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteisessa uunissa  6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. 

3. Kaada sokeri kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita mantelirouhe sulan sokerin joukkoon ja levitä seos leivinpaperille. Kun seos on jähmettynyt, niin paloittele se veitsellä pieniksi palasiksi. 

4. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja kinuskikastike. Levitä rahkaseos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle , mutta jätä noin 1/4 koristelua varten. Ripottele päälle nougatrouhetta. Jätä sitäkin koristelua varten noin 1/2 dl. Kääri rullalle. 

5. Laita jääkaappiin. Koristele jonkun ajan kuluttua.

Jääkaapissa tämä saisi varmaan pidempäänkin tekeytyä, jotta pysyisi paremmin kasassa, mutta ei me maltettu tätä pitkään seisottaa tyhjän panttina. Käyttöön vaan!

Mietin, että tuo rahkakin voisi olla jotain makurahkaa, jos haluaa tähän enemmän makua. Itse käytin maustamatonta rahkaa ja toimi hyvin niinkin. Täytettä tuli tällä ohjeella melko paljon , mutta hyvä se vaan oli. Oli vaan hankalaa rullata ja kääretorttu jäi vähän littanaksi. Makuunhan se ei tietenkään vaikuttanut millään tavalla , joten en antanut asian sen kummemmin häiritä. 

Hyvää kääretorttua ! Niin kuin ne yleensä ovat , olenkohan pahaa edes maistanut koskaan. 


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta kääretortut on nopea valmistaa jos aineet on kotona .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta! Jos herkkuhammasta kolottaa, niin onneksi yleensä on jonkunlaiseen kääretorttuun ainekset kotona :)

      Poista