Tässä kakussa yhdistyy banaanikakku ja mokkapalat. Ja vaikka nimessä mainitaan suklaa, niin suklaa on tässä kaakaojauheen muodossa. Mietin kyllä, että olisi varmaan herkkua lisätä taikinaan rouhittua suklaata . Banaani ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen.
banaanisuklaaneliöt |
Tämän reseptin alkuperää en muuten muista / löydä mistään, mutta instagram osoite on tallella : www.instagram.com/withchocolatechips.
Laitan tähän vielä reseptin :
Banaani-suklaaneliöt:
3 dl sokeria
3 munaa
150 g voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
250 g ylikypsää banaania soseena
Kuorrute :
100 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
6-7 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi. Soseuta banaanit.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet.
3. Lisää vaahtoon ensin varovasti käännellen sulatettu voi ja jauhoseos. Lisää viimeiseksi banaanisose ja sekoita tasaiseksi.
4. Vuoraa noin 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla ja paista 200 asteessa n. 25- 30 min. kunnes pohja on tikulla koittaessa kypsä. Anna jäähtyä.
5. Kuorrutetta varten sulata voi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä. Vaahdota hetki sähkövatkaimella ja pursota jäähtyneen pohjan päälle.
Tuo kuorrute ei minulla ainakaan riittänyt koko kakun päälle siten, että se olisi peittänyt koko pinnan. Tosin ei sillä väliä ollut , hyvin maistui näinkin. Mutta jos haluaa koko pinnan pursottaa, niin kannattaa kuorrutusta tehdä vähän enemmän.
Banaani-suklaaneliöt |
Kyllähän nämä hyviä olivat. Banaanin ja suklaan ( vaikkakin vain kaakaomuodossa) liitto ei pettänyt nytkään. Ensi kerralla laitan taikinaan vielä suklaahippuja.
Alkukesän helteet vähän hillitsivät leipomista, ei oikein jaksanut. Ehkä nyt taas. Tosin alkaa loma , joten se on sitten leipomista reissun päällä. Helppoa matkaevästä siis luvassa.
Tätä piirakkaa on kyllä pakko tehdä, kiitos ohjeesta ja hyviä reissuja!- ride
VastaaPoista